Door naar content
Winzer Krems

Oostenrijk is een erg klein wijnland. Het produceert slechts 1% van de wereldproductie van wijn. Maar het kleine beetje dat er is, is van topkwaliteit. Het merendeel van de Oostenrijkse wijnen is wit, voornamelijk Grüner Veltliner. Elders in de wereld groeit Grüner Veltliner niet of nauwelijks: een Oostenrijkse specialiteit dus! Voor rood is Blauer Zweigelt de meest aangeplante druivensoort.


De wijnkelder van de Winzer Krems is de belangrijkste van Oostenrijk. In het pittoreske dorpje Krems – in de Donau vallei - in de regio Wachau - in het oosten van Oostenrijk - 70 km ten westen van Wenen worden zeer toegankelijke frisse wijnen gemaakt.

De wijngaarden rondom Krems zijn terrasgewijs opgebouwd en dus niet gemakkelijk toegankelijk. Er wordt dan ook veelal handmatig geoogst. De Kremser Goldberg heeft de beste ligging ten opzichte van de zon, met veel rotsen en een löss ondergrond. Ook de invloed van de Donau is belangrijk voor het microklimaat waarin de druiven groeien: een mix van warme lucht uit het zuidoosten en het koelere weer uit het noorden. De druiven worden handmatig geoogst en streng geselecteerd. Zeker voor deze speciale selectie van de keldermeester.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top