Door naar content

Over deze wijn

De druiven:

De druiven zijn specifiek geselecteerd om hun vermogen een hoog suikergehalte te produceren en tegelijkertijd hun kwaliteit te behouden. Ze worden als laatste geoogst nadat ze goed zijn ingedroogd en een hoog suikergehalte hebben ontwikkeld.

In de kelder:

De druiven worden gekneusd en het sap wordt bij de schillen gelaten zodat de volledige extractie van gekristalliseerde suikers hiermee in contact komt. Daarna wordt er geperst en wordt de wijn versterkt. Deze dessertwijn krijgt een opvoeding van 18 maanden op kleine eikenhouten vaten.

De wijn:

De Alvi's Drift Muscat Frontignan is een prachtig voorbeeld van een rijke, rijpe en lekkere dessertwijn. De wijn heeft een mooie gouden kleur die de rijpheid van de druiven weergeeft. De neus is gevuld met complexe aroma's van gedroogde vruchten, Muscat druiven en warme kruidigheid. Het hoge suikergehalte van de wijn geeft het een weldadig en decadent mondgevoel. De wijn vult de mond met een explosie van gedroogde abrikoos, perzik en nootachtige smaken. Een prachtige manier om de avond te beëindigen. De wijn wordt gemaakt in kleine hoeveelheden, deze wijn is een zeldzaamheid en grotendeels onontdekt.

Beperkt leverbaar.

Over het wijnhuis Alvi's Drift

Alvi is een afkorting voor Albertus Viljoen, de officiële voornaam van de eigenaar van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Alvi's Drift in Worcester, maar zijn vrienden noemen hem Alvi. De Alvi van vandaag is de derde generatie, maar het begon met de eerste Alvi in 1928. Albertus Viljoen van de Merwe was herenboer in Worcester op zo'n twee uur rijden van Kaapstad. Omdat zijn landgoed Alfalfa aan beide zijden van de Breede Rivier ligt, bouwde hij in 1928 een drift (Afrikaans voor brug) om gemakkelijker toegang tot beide stukken grond te krijgen. In de volksmond werd deze waterovergang al snel 'Alvi's Drift' genoemd. Alvi van der Merwe hanteert deze naam nu als eerbetoon aan zijn grootvader, voor de wijnen die ze op de markt brengen. Het familiebedrijf dat sinds 1928 bestaat heeft in totaal 420 hectare aangeplant met druiven. Boeren doen ze ook nog steeds; ze hebben 4000 koeien, 200.000 kippen en boomgaarden waar citrus- en perzikbomen groeien. Terwijl Alvi's broer Johan de boerderij beheert, heeft Alvi het toezicht op de wijngaarden. In totaal worden er in de Alvi's Drift wijngaarden 19 druivenrassen verbouwd. De wijngaarden liggen in het hart van de Breede Rivier Vallei in het district Worcester. Samen met het zeer gedreven team van wijnmakers maakt Alvi prachtige wijnen die inmiddels volop internationale waardering krijgen.
Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Zuid-Afrika Druiven Muscat Appellation Worcester Alcohol 15.5 Smaak Zoet Subgroep Overig Kleur Goudgeel
Wijnhuis Alvi's Drift Jaargang 2014 Serveertemperatuur 8 - 10 °C Houtlagering 18 maand klein eiken Groep Wijnen Gerechten Zachte kazen met noten of vijgen.

Ervaar onze wijnen zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top