Over dit product
Niet alleen de kleur, maar ook de perfect gebalanceerde smaak zorgen ervoor dat deze botteling geclassificeerd kan worden als vloeibaar goud onder de whisky’s. Het zoete en fruitige wordt ontzettend goed afgestemd met het kruidige en romige. Een botteling waar ze in Schotland spijt hebben van het feit dat dit fantastische vat aan Nederland is toegezegd.
Cask No. 649
Dit prachtige vat is door Knockdhu distillery manager, Gordon Bruce, exclusief geselecteerd voor de Nederlandse markt. De whisky heeft gerijpt op een ex-bourbonvat, is 15 jaar oud en is in 2023 op een vatsterkte van 52,2% gebotteld. De uitkomst van het vat bestaat uit 180 flessen, waarbij de whisky vanzelfsprekend zijn natuurlijke kleur heeft behouden en er geen sprake is van koude filtratie
OP=OP
Proefnotities
Kleur: Licht goud.
Neus: Zoete tonen van tropische ananas met romige vanille en delicate kruiden.
Smaak: Heerlijke hints van citrus, frisse groene appels en kokos gevolgd door een kruidige honing.
Afdronk: Gebalanceerd met verwarmende kruiden overgaand in zachte vanille en chocolade.
Bij de Knockdhu distilleerderij, waar de anCnoc single malt whisky wordt gemaakt, doet het team heel veel moeite om via het traditionele proces whisky tot in detail te volgen. Maar ze gaan ook nog een stap verder, door iets moderns en spannends te creëren. Het resultaat is een lichter smakende single malt whisky die geen concessies doet aan complexiteit.
anCnoc is een malt whisky met een eigen mening. Zelfs de naam (uitgesproken als 'a-nock'), is anders dan anders omdat het Gaelic is voor: de in de buurt van Knock Hill. (Dit is ongebruikelijk, de meeste whisky's zijn vernoemd namelijk vernoemd naar de distilleerderij). Terwijl de naam van de distilleerderij, 'Knockdhu', komt van het Gaelic 'Cnoc Dubh' wat 'zwarte heuvel' betekent.
De Knockdhu-distilleerderij is te vinden in het pittoreske dorpje Knock in Aberdeenshire, in het noordoosten van Schotland.
Ervaar onze spirits zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.