Door naar content
ANCNOC Peatheart Single Malt Whisky 0,70 ltr ANCNOC Peatheart Single Malt Whisky 0,70 ltr ANCNOC Peatheart Single Malt Whisky 0,70 ltr

Over dit product

Overal in het Schotse land vind je peatlands, ofwel veengronden. Deze afgelegen en geïsoleerde plaatsen zijn het leefgebied van de vele wilde dieren in Schotland. Daarnaast is het ook de voedingsbodem voor één van de belangrijkste brandstoffen uit de whiskyindustrie: Peat. 

De anCnoc Peatheart Single Malt Whisky Batch 3 heeft zijn eerste rijpingsperiode ondergaan in Amerikaanse eiken en Hogshead vaten. Na verloop van tijd is een deel daarvan overgebracht naar Virgin Amerikaanse eiken vaten. De whisky is non-chill filtered met behoud van natuurlijke kleur.

Voor de Peatheart batch 3 is gemoute gerst gebruikt met een waarde van 34 Phenol Parts per Million (PPM). De concentratie fenol (Phenol) in een gerstkorrel geeft de zwaarte van turf in een whisky aan. Dit maakt de batch 3 ten opzichte van zijn voorgangers een lichtere whisky, voor batch 1 en 2 lag het PPM op 40.

Proefnotities:
Kleur: Licht amber.
Neus: Zoete barbecue lucht, rokerige tonen, honing aroma’s, met een overheersend vegataal karakter.
Smaak: Turfrook, groene appels, citroen, vanille en rokerige olieachtige tonen.
Afdronk: Lang, peper, zoet, met een warme finish op het einde.

Bij de Knockdhu distilleerderij, waar de AnCnoc single malt whisky wordt gemaakt, doet het team heel veel moeite om via het traditionele proces whisky tot in detail te volgen. Maar ze gaan ook nog een stap verder, door iets moderns en spannends te creëren. Het resultaat is een lichter smakende single malt whisky die geen concessies doet aan complexiteit.
anCnoc is een malt whisky met een eigen mening. Zelfs de naam (uitgesproken als 'a-nock'), is anders dan anders omdat het Gaelic is voor: de in de buurt van Knock Hill. (Dit is ongebruikelijk, de meeste whisky's zijn vernoemd namelijk vernoemd naar de distilleerderij). Terwijl de naam van de distilleerderij, 'Knockdhu', komt van het Gaelic 'Cnoc Dubh' wat 'zwarte heuvel' betekent.
De Knockdhu-distilleerderij is te vinden in het pittoreske dorpje Knock in Aberdeenshire, in het noordoosten van Schotland.

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 46.0 Subgroep Whisky
Producent anCnoc Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top