Door naar content
ANCNOC Sherry Cask Peated Edition ANCNOC Sherry Cask Peated Edition ANCNOC Sherry Cask Peated Edition

Over dit product

Overal in het Schotse land vind je peatlands, ofwel veengronden. Deze afgelegen en geïsoleerde plaatsen zijn het leefgebied van de vele wilde dieren in Schotland. Daarnaast is het ook de voedingsbodem voor één van de belangrijkste brandstoffen uit de whiskyindustrie: Peat. 

De anCnoc Sherry Cask Peated Edition heeft zijn eerste rijpingsperiode ondergaan op Amerikaanse eiken en Hogshead vaten. Waarna de whisky als finish op sherryvaten heeft gelegen.

Dit resulteert in een prachtig samenspel tussen sherry- en rookinvloeden. De whisky is non-chill filtered met behoud van natuurlijke kleur.

Gedurende de productie heeft anCnoc gebruik gemaakt van 2 koperen pot stills, naar het originele ontwerp uit 1894. De bolvormige voetstukken en lange nek geven anCnoc de kenmerkende smaken.

Proefnotities:
Kleur: Donker amber.
Neus: Zoete honingaroma’s voeren de boventoon. Daarnaast tropisch fruit, kaneel, toffee en fijne rokerige tonen.
Smaak: Toffee, appels, sterke invloed van vanille met een overheersend rokerig karakter.
Afdronk: Lang met karamel en vanille

Bij de Knockdhu distilleerderij, waar de AnCnoc single malt whisky wordt gemaakt, doet het team heel veel moeite om via het traditionele proces whisky tot in detail te volgen. Maar ze gaan ook nog een stap verder, door iets moderns en spannends te creëren. Het resultaat is een lichter smakende single malt whisky die geen concessies doet aan complexiteit.
anCnoc is een malt whisky met een eigen mening. Zelfs de naam (uitgesproken als 'a-nock'), is anders dan anders omdat het Gaelic is voor: de in de buurt van Knock Hill. (Dit is ongebruikelijk, de meeste whisky's zijn vernoemd namelijk vernoemd naar de distilleerderij). Terwijl de naam van de distilleerderij, 'Knockdhu', komt van het Gaelic 'Cnoc Dubh' wat 'zwarte heuvel' betekent.
De Knockdhu-distilleerderij is te vinden in het pittoreske dorpje Knock in Aberdeenshire, in het noordoosten van Schotland.

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 43.0 Subgroep Whisky
Producent anCnoc Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Monnik Wine Experience 2024
04 maart 2024

Monnik Wine Experience 2024

Op maandag 4 maart 2024 organiseren wij onze jaarlijkse proeverij, de Monnik Wine Experience, bij Buitenplaats Kameryck, midden in het Groene Hart.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top