Door naar content
ANCNOC Single Malt Whisky 18YO 0,70 ltr ANCNOC Single Malt Whisky 18YO 0,70 ltr ANCNOC Single Malt Whisky 18YO 0,70 ltr

Over dit product

De anCnoc 18 Years Old heeft gerijpt op Spaans eiken ex-sherryvaten en Amerikaans eiken ex-bourbon vaten en is gebotteld in zijn meest natuurlijke vorm – niet koud gefiltreerd of gekleurd. Als resultaat kan de whisky “mistig” worden bij toevoeging van water of als het wat kouder is. Deze “haze” is een natuurlijk kenmerk van whisky die niet is gechill-gefilterd.

Proefnotities:
Kleur: Koper goud.
Neus: Zachte kruidigheid en intense zoetheid van gedroogde vruchten, chocolade, rijpe sinaasappel en geolied leer.
Smaak: Vol en krachtig, aromatische kruiden, rijk krentebrood en gekonfijte citroen worden gevolgd door een golf van vanille, honing en karamel.
Afdronk: De afdronk transformeert van peperig en pittig naar heerlijk zoet en soepel.

Let op: dit product is beperkt beschikbaar.

Bij de Knockdhu distilleerderij, waar de anCnoc single malt whisky wordt gemaakt, doet het team heel veel moeite om via het traditionele proces whisky tot in detail te volgen. Maar ze gaan ook nog een stap verder, door iets moderns en spannends te creëren. Het resultaat is een lichter smakende single malt whisky die geen concessies doet aan complexiteit.

anCnoc is een malt whisky met een eigen mening. Zelfs de naam (uitgesproken als 'a-nock'), is anders dan anders omdat het Gaelic is voor: de in de buurt van Knock Hill. (Dit is ongebruikelijk, de meeste whisky's zijn vernoemd namelijk vernoemd naar de distilleerderij). Terwijl de naam van de distilleerderij, 'Knockdhu', komt van het Gaelic 'Cnoc Dubh' wat 'zwarte heuvel' betekent.
De Knockdhu-distilleerderij is te vinden in het pittoreske dorpje Knock in Aberdeenshire, in het noordoosten van Schotland.

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 46.0 Subgroep Whisky
Producent anCnoc Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top