Door naar content
BIG PEAT Thropaigeach Feis Ile Edition 2024 48% 0,70 ltr

Over dit product

De jaarlijkse terugkerende Big Peat Fèis Ìle limited edition komt opnieuw met een grandioze versie. Onze geturfde vriend is dit jaar omgetoverd tot ware tropische piraat. Gefinisht op speciaal geselecteerde Caribische rumvaten heeft deze Big Peat botteling logischerwijs de bijnaam ‘Thropaigeach Edition’ (Gaelic voor ‘tropisch’) gekregen. 

Een echte must-have voor iedereen die dol is op Big Peat. Met elke slok komt er telkens wat piraatachtigs in je naar boven. De Sea Shanty’s beginnen door je hoofd te spelen en voor je het weet praat je als een ware piraat: “Arrr”, “Ahoy”, “Blimey”!

De whisky wordt gedomineerd door een typerend stevige rokerigheid met stroperige smaken van geflambeerde banaan en gegrild vlees. Gebotteld op een alcoholpercentage van 48%, uiteraard met natuurlijk kleurbehoud en zonder sprake van koude filtratie.

Proefnotities
Neus: Rokerige aroma’s van geturfde gerst, warme kruiden en geroosterde marshmallows.
Smaak: Vettig en dik, een typisch Islay-karakter, met geflambeerde banaan, gegrild vlees en honingmout.
Afdronk: Lang en aanhoudend met verkoolde ananas en licht kruidige en zoete piment. 

Douglas Laing & Co werd bijna 70 jaar geleden opgericht en is heden ten dage een toonaangevende maker en leverancier van de beste Schotse whisky's, met een specialisatie in Single Casks, Single Malts en Small Batch Malt Scotch whisky's

Het bedrijf werd in 1948 opgericht door Fred Douglas Laing en is nog steeds eigendom van familie Laing en wordt ook nog steeds gerund door de familie, tegenwoordig in de personen van Fred Laing Jr en zijn dochter Cara Laing.

De bedrijfsfilosofie van Douglas Laing is om zo te bottelen als de distilleerder het bedoelt: dat wil zeggen, op hoge sterkte en non-chill gefilterd, zodat het robuste en unieke karakter van de whisky behouden blijft. De reputatie van Douglas Laing en de vele awards die zij hebben weten te behalen door de jaren heen, zijn het bewijs van dit ethos.

Het mooie portfolio met Douglas Laing merken omvat:
Remarkable Regional Malts: The Epicurean (Lowland), Timorous Beastie (Highland), Scallywag (Speyside), Rock Island (Islands) Big Peat (Islay), The Gauldrons (Campbeltown).
Exceptional Single Casks: Provenance, Old Particular en Xtra Old Particular (XOP).

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 48.0 Subgroep Whisky
Producent Douglas Laing Groep Gedistilleerd Merk Remarkable Regional Malts

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top