Door naar content
BUFFALO TRACE Kentucky Straight Bourbon Whiskey 0,70 ltr.

Over dit product

Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey is het vlaggenschip van de Buffalo Trace Distillery en gemaakt van mais, rogge en gemoute gerst. Hij wordt minimaal 8 jaar gerijpt in nieuwe eikenhouten vaten in de historische oude pakhuizen van de distilleerderij. Voordat de bourbon is gebotteld, wordt elk vat handgeselecteerd en geproefd. 

Proefnotities:
Kleur: Diep amber
Neus: Complex aroma van vanille, mint en molasse.
Smaak: Plezierig zoet en licht kruidig met tonen van bruine suiker, eikenhout, toffee, donker fruit en anijs. 
Afdronk: Lang en zacht met veel diepte. 

Serveersuggestie:
Buffalo Trace Bourbon & Ginger Ale
Buffalo Trace Whiskey Sour

De distilleerderij van Buffalo Trace is gevestigd in Frankfort, Kentucky en is de oudste – continu producerende – distilleerderij van de Verenigde Staten! Daarnaast is het ook nog eens de distilleerderij welke de meeste awards heeft mogen ontvangen. Overstromingen, branden, tornado's en zelfs de drooglegging hebben de Buffalo Trace Distillery nooit tegengehouden. Met grote toewijding, respect voor het verleden en een onbevreesd innovatievermogen overleeft de distilleerderij al meer dan twee eeuwen.

De oude sporen die de rondtrekkende bizons achterlieten in de wildernis van Amerika leidden de eerste pioniers en ontdekkingsreizigers westwaarts door Amerika. Één van die sporen leidde naar de oevers van de rivier de Kentucky, de plek waar de Buffalo Trace Distillery nu al meer dan 200 jaar nog steeds zijn bourbon whiskey maakt. Als eerbetoon aan de machtige bizons en de ruige, onafhankelijke geest van de pioniers die deze bizons richting westen volgden, is de Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey gecreëerd, het vlaggenschip van de Buffalo Trace Distillery.

Naast Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey, produceren ze op de Buffalo Trace Distillery een scala aan producten, waaronder de merken Eagle Rare, Pappy van Winkle, Sazerac Rye, Blanton en Colonel E.H. Taylor. Door de grote bourbon schaarste in Amerika, is helaas een groot gedeelte niet beschikbaar voor de Europese markt of slechts een zeer kleine allocatie.

Land van herkomst Verenigde Staten Alcohol 40.0 Subgroep Whisky
Producent Buffalo Trace Distillery Groep Gedistilleerd Kleur Amber

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top