Door naar content
Ch.PARADIS CASSEUIL Bordeaux DBR Lafite

Over deze wijn

Chateau Paradis Casseuil was eigendom van Château Rieussec en werd tegelijk met dat beroemde Sauternes-château door Domaines Barons de Rothschild verworven.

De wijngaarden liggen in een tamelijk geaccidenteerd deel van de Entre-deux-Mers, bij het dorpje Sainte Foy la Longue.

Diep purperrood van kleur.

De neus is heel aansprekend, geurend naar rood fruit met zachte tonen van specerijen, gegrilde amandelen en een subtiel vleugje hout (60% van de wijn rijpt op hout).

Mild, rond en harmonieus van smaak met zachte tannines. Wat aroma's van peper op de afdronk. Opvallend complex voor een wijn uit dit deel van het Bordeauxgebied.

Domaines Barons de Rothschild (Lafite) is een groep wijngoederen, met als basis het wereldberoemde Château Lafite Rotschild, dat zelfs in de 18e eeuw al werd beschouwd als de beste wijngaard van Bordeaux.

In de loop der jaren kwamen er meer wijndomeinen bij, eerst in Bordeaux zelf en vervolgens in chili (Viña Los Vascos) en in de Corbières (Château d'Aussières). Al deze wijngoederen worden met dezelfde zorg en toewijding beheerd en telkens staat de elegante, verfijnde stijl van de wijnen voorop.

Om ook te voldoen aan de vraag naar Bordeaux in een bescheiden prijsklasse die toch met de kenmerkende Lafite-zorg is gemaakt, is er de Collection: fraaie, elegante, karaktervolle Bordeaux-wijnen die het etiket Légende dragen.

Land van herkomst Frankrijk Druiven MerlotCabernet sauvignon Appellation Bordeaux Alcohol 13.0 Smaak Soepel Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Collections Barons de Rothschild (DBR Lafite) Jaargang 2020 Serveertemperatuur 16 - 18 °C Houtlagering 60% van de jonge wijn is houtgerijpt. Groep Wijnen Gerechten Rood vlees, milde kazen.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Monnik Wine Experience 2024
04 maart 2024

Monnik Wine Experience 2024

Op maandag 4 maart 2024 organiseren wij onze jaarlijkse proeverij, de Monnik Wine Experience, bij Buitenplaats Kameryck, midden in het Groene Hart.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top