Door naar content
Chateau ODILON Haut Medoc

Over deze wijn

Dit Château, voorheen Peyre-Lebade, is als eerbetoon vernoemd naar de beroemde schilder Odilon Redon, die zijn jeugd en het grootste deel van zijn werkzame leven op dit château doorbracht.

De wijngaard ligt binnen de appellation Listrac. Maar omdat -ongewoon voor Listrac- de dominante druif hier de merlot is en de wijn dus veel soepeler dan de meeste Listrac, wordt hij op de markt gebracht als Haut-Médoc.

Diep granaatrood van kleur.

Aroma's van zwart fruit, zoethout en een vleugje sinaasappelbloesem, gevolgd door wat gebrand hout en vanille.

Directe aandronk, evenwichtig met romige tannine.

De grote elegantie en lange afdronk doen een uitstekend rijpingspotentieel vermoeden.

Domaines Barons de Rothschild (Lafite) is een groep wijngoederen, met als basis het wereldberoemde Château Lafite Rotschild, dat zelfs in de 18e eeuw al werd beschouwd als de beste wijngaard van Bordeaux.

In de loop der jaren kwamen er meer wijndomeinen bij, eerst in Bordeaux zelf en vervolgens in chili (Viña Los Vascos) en in de Corbières (Château d'Aussières). Al deze wijngoederen worden met dezelfde zorg en toewijding beheerd en telkens staat de elegante, verfijnde stijl van de wijnen voorop.

Land van herkomst Frankrijk Druiven Cabernet sauvignonMerlot Appellation Haut Médoc Alcohol 14.5 Smaak Stevig Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Collections Barons de Rothschild (DBR Lafite) Jaargang 2018 Serveertemperatuur 15 - 17 °C Houtlagering 12-16 maanden Groep Wijnen Gerechten

Gegrild rood vlees, lamsvlees, gerijpte kazen.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top