Door naar content
CLAIRIN CASIMIR Rhum 2018 0,70 ltr. CLAIRIN CASIMIR Rhum 2018 0,70 ltr. CLAIRIN CASIMIR Rhum 2018 0,70 ltr.

Over dit product

FAUBERT CASIMIR

We moeten naar Barradères gaan om een paradijs te vinden voor alle liefhebbers van rum, authenticiteit en smaak. Barradères ligt op slechts 25 km hemelsbreed van Cavaillon, dat op de nationale weg van Port-au-Prince naar Les Cayes ligt, om er te komen duurt minstens drie uur met een goed voortuig met vierwielaandrijving. Er is geen restaurant, geen bar, zelfs geen apotheek maar er zijn wel 13 stokerijen! Barradères leeft in een sfeer van het verleden, het lijkt vast te zitten in de 19e eeuw. Het tempo van het leven is traag en alles lijkt waarde te hebben.

Faubert Casimir zet het werk voort dat zijn vader Duncan in 1979 begon en wordt tegenwoordig beschouwd als de beste distilleerder in het gebied.

Faubert cultiveert 50 hectare Hawaï Blanche en Hawaï Rouge suikerriet. Zijn plantage is verder beplant met bananen, palmen en limoenen.

De suikerriet wordt pas geoogst als ze volledig rijp is, zodoende blijven de velden ook nooit volledig verstoken van vegetatie. De bagasses (het vezelachtige afval wat overblijft nadat het sap uit de stengels van suikerriet is geperst) worden gecomposteerd met andere organische materialen en worden gebruikt om nieuwe plantages te bemesten.

De eigenaardigheid van Casimir en andere distilleerders in dit gebied is dat ze wat kruiden of plantaardig materiaal tijdens de gisting toevoegen aan het pure rietsap om zo de aroma's te verbeteren. Casimir voegt bladeren toe van citronella, kaneel en (in sommige partijen) gember.

De rum is erg smaakvol door de toevoeging van anijs, citroengras en (eventueel) gember. Een kruidige en volle witte rum die wordt uitgebracht in kleine oplagen.

Bij de productie wordt alleen gebruik gemaakt van volledig gerijpt suikerriet zodat de smaak volwassen en zacht is.

Clairin is de naam in Haïti voor de inheemse rum. Kleine ambachtelijke distilleerderijen zijn verspreid over dit enige Caribische land dat in 1804 in opstand kwam tegen de slavernij en de rode kaart werd getoond door de westerse wereld. Tegenwoordig is Haïti het enige land dat wonderbaarlijk "puur" blijft met zijn oorspronkelijke soorten suikerriet, chemisch-vrije landbouw, spontane gisting zonder toevoegen van gisten en ongefilterde distillatie. Het is de enige natuurlijke rum in de wereld!

Land van herkomst Haïti Alcohol 53.6 Subgroep Rum
Producent Clairin Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

DrankenbeurZ Gorinchem 2022 | Trefpunt voor slijters en wijnhandelaren
18 & 19 sep 2022

DrankenbeurZ Gorinchem 2022 | Trefpunt voor slijters en wijnhandelaren

Op zondag 18 en maandag 19 september 2022 staan wij met ons slijtersteam op de DrankenbeurZ in Gorinchem.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top