Door naar content
CLAIRIN SAJOUS Rhum 2019 56,5% 0,70 ltr. CLAIRIN SAJOUS Rhum 2019 56,5% 0,70 ltr. CLAIRIN SAJOUS Rhum 2019 56,5% 0,70 ltr.

Over dit product

Ten noorden van Port-au-Prince, in Saint Michel de l'Attalaye, heeft Michel Sajous de distilleerderij Chelo gebouwd, op dezelfde plaats waar zijn familie al sinds 1960 woont. De kleine distilleerderij bevindt zich in het midden van de 30 hectare grote plantage, die beplant is met verschillende variëteiten suikerriet. De teelt is hier absoluut biologisch. 

Proefnotities:
Kleur: Helder.
Neus: Full-bodied en rijk. Zoethout en chocoladeachtig. Krachtige specerijen (kruidnagel, nootmuskaat) exotisch fruit (ananas, mango, banaan), artisjokharten, gedroogde vruchten (vijg) en noten (walnoot, amandel).
Smaak: Helder en levendig. Bloemen (dahlia, pioenroos), suikerachtige sinaasappelen, kruiden (komijn, steranijs) en mosterdzaad, lychee.
Afdronk: Lang.

Clairin is de naam in Haïti voor de inheemse rum. Kleine ambachtelijke distilleerderijen zijn verspreid over dit enige Caribische land dat in 1804 in opstand kwam tegen de slavernij en de rode kaart werd getoond door de westerse wereld. Tegenwoordig is Haïti het enige land dat wonderbaarlijk "puur" blijft met zijn oorspronkelijke soorten suikerriet, chemisch-vrije landbouw, spontane gisting zonder toevoegen van gisten en ongefilterde distillatie. Het is de enige natuurlijke rum in de wereld!

Land van herkomst HaΓ―ti Alcohol 56.5 Subgroep Rum
Producent Clairin Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

DrankenbeurZ Gorinchem 2022 | Trefpunt voor slijters en wijnhandelaren
18 & 19 sep 2022

DrankenbeurZ Gorinchem 2022 | Trefpunt voor slijters en wijnhandelaren

Op zondag 18 en maandag 19 september 2022 staan wij met ons slijtersteam op de DrankenbeurZ in Gorinchem.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top