Over dit product
Dictador Rum 12YO is gemaakt van het sap van suikerriet en wordt gedeeltelijk gedistilleerd in een koperen alambiek en gedeeltelijk in een continue distillatie kolom, om zo Dictador's kenmerkende medium-body rum te verkrijgen. Hierna wordt de rum gerijpt in eikenhouten vaten en gebotteld onder het toeziende oog van experts.
Proefnotities:
Kleur: Donker amber met een rode glans.
Neus: Een intense neus van zachte karamel, honing en licht geroosterde koffie.
Smaak: Zacht & rond mondgevoel met karamel, cacao en lichte koffietonen.
Afdronk: Een finish met lichte tonen van eiken, en de aanhoudende complexiteit van smaken als sigaar, tabak en koffie.
Serveersuggestie:
Dictador Colombian Espresso
In Cartagena de Indias, Colombia, produceert de familie Parra al sinds 1913 Dictador rum op de Destilería Colombiana. Het tropische klimaat zorgt hier voor de ultieme omstandigheden om suikerriet te verbouwen. De combinatie van water en land zorgt ervoor dat Dictador exceptionele rum kan produceren, waarin de Colombiaanse afkomst duidelijk herkenbaar is. Tegenwoordig staat de derde generatie master blenders aan het roer, namelijk Hernan Arango Parra. Waar het vaak de overheid is in Colombia welke de distilleerderijen in bezit heeft en ook de macht heeft over de sales in aangewezen gebieden, besloot Hernan Arango Parra in 2009 om samen te werken met een groep nieuwsgierige en vooruitstrevende investeerders uit Europa. Deze samenwerking zorgde ervoor dat Dictador een wereldwijd icoon werd, beschikbaar in meer dan 80 markten. Hernan Arango Parra houdt zelf nog altijd persoonlijk toezicht over het gehele productieproces, waarbij unieke familierecepten worden gehanteerd en geperfectioneerd.
In 2015 nam Dictador de beslissing om enkele van zijn oudste voorraden gerijpte rum te bottelen. Dit was het begin van de ‘Fine and Rare’ divisie, welke tegenwoordig de maatstaaf is geworden voor super-gerijpte rum. Onder de 'Fine and Rare' divisie vallen onder andere de 2 Masters serie en het Wixarika project.
Ervaar onze spirits zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.