Door naar content
DOMAINE de EPINAY Muscadet Sevre et Maine-sur Lie-

Over deze wijn

Domaine de l'Epinay wordt gemaakt van de Melon de Bourgogne, de typische druif voor de Muscadet die voornamelijk in deze regio op een granieten ondergrond staat. Ieder perceel wordt apart gevinifieerd, wat ongeveer 2 tot 3 weken duurt. Daarna rust de wijn 8 maanden op zijn fijne lie. In het voorjaar maakt men een assemblage van de verschillende cuves om zo een frisse en fruitige Muscadet sur lie te krijgen. De fijne en discrete neus met aroma's van appels, peren en wat citrus is levendig en fris in de mond. De smaak is droog en verfrissend met tonen van citrus en limoen. De frisheid wordt geaccentueerd door een lichte tinteling.

Momenteel zijn het Cyrille en Sylvain Paquereau die het domaine leiden. De familie woont er sinds 1900 maar het domaine dateert al uit de 16e eeuw. De ouders van Cyrille en Sylvain wijdden zich in 1973 voor honderd procent aan het maken van wijn. Vanaf 2011 zijn de broers bezig alle percelen ( 35ha) van hun wijngaard om te zetten naar biologische wijnbouw. Daarmee zijn ze deels klaar, maar een ander deel is nog in transitie.

Land van herkomst Frankrijk Druiven Muscadet (Melon de Bourgogne) Jaargang 2021 Serveertemperatuur 8⁰-12⁰C Houtlagering Geen Groep Wijnen Gerechten

Vis, schaal- en schelpdieren.

Wijnhuis Domaine de l'Epinay Appellation Sèvre et Maine sur Lie Alcohol 12.0 Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Hielander Whisky Festival
10 & 11 feb 2023

Hielander Whisky Festival

Het Hielander Whisky Festival Alkmaar gaat 10 en 11 februari 2023 op voor een nieuwe editie. Noord-Holland heeft sinds 2011 haar eigen Whisky festival in de Grote Kerk in Alkmaar.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top