Over deze wijn
Domaine de l'Epinay wordt gemaakt van de Melon de Bourgogne, de typische druif voor de Muscadet die voornamelijk in deze regio op een granieten ondergrond staat. Ieder perceel wordt apart gevinifieerd, wat ongeveer 2 tot 3 weken duurt. Daarna rust de wijn 8 maanden op zijn fijne lie. In het voorjaar maakt men een assemblage van de verschillende cuves om zo een frisse en fruitige Muscadet sur lie te krijgen. De fijne en discrete neus met aroma's van appels, peren en wat citrus is levendig en fris in de mond. De smaak is droog en verfrissend met tonen van citrus en limoen. De frisheid wordt geaccentueerd door een lichte tinteling.
Momenteel zijn het Cyrille en Sylvain Paquereau die het domaine leiden. De familie woont er sinds 1900 maar het domaine dateert al uit de 16e eeuw. De ouders van Cyrille en Sylvain wijdden zich in 1973 voor honderd procent aan het maken van wijn. Vanaf 2011 zijn de broers bezig alle percelen ( 35ha) van hun wijngaard om te zetten naar biologische wijnbouw. Daarmee zijn ze deels klaar, maar een ander deel is nog in transitie.
Vis, schaal- en schelpdieren.
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
Get ready for the return of the BIGGEST cocktail Professional event of the year!
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.