Door naar content
DOMAINE de EPINAY Muscadet Sevre et Maine-sur Lie-

Over deze wijn

Domaine de l'Epinay wordt gemaakt van de Melon de Bourgogne, de typische druif voor de Muscadet die voornamelijk in deze regio op een granieten ondergrond staat. Ieder perceel wordt apart gevinifieerd, wat ongeveer 2 tot 3 weken duurt. Daarna rust de wijn 8 maanden op zijn fijne lie. In het voorjaar maakt men een assemblage van de verschillende cuves om zo een frisse en fruitige Muscadet sur lie te krijgen. De fijne en discrete neus met aroma's van appels, peren en wat citrus is levendig en fris in de mond. De smaak is droog en verfrissend met tonen van citrus en limoen. De frisheid wordt geaccentueerd door een lichte tinteling.

Momenteel zijn het Cyrille en Sylvain Paquereau die het domaine leiden. De familie woont er sinds 1900 maar het domaine dateert al uit de 16e eeuw. De ouders van Cyrille en Sylvain wijdden zich in 1973 voor honderd procent aan het maken van wijn. Vanaf 2011 zijn de broers bezig alle percelen ( 35ha) van hun wijngaard om te zetten naar biologische wijnbouw. Daarmee zijn ze deels klaar, maar een ander deel is nog in transitie.

Land van herkomst Frankrijk Druiven Muscadet (Melon de Bourgogne) Appellation Sèvre et Maine sur Lie Alcohol 12.0 Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit
Wijnhuis Domaine de l'Epinay Jaargang 2020 Serveertemperatuur 10⁰-12⁰C Houtlagering Geen Groep Wijnen Gerechten

Vis, schaal- en schelpdieren.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

The Art of Drinks 2021
30 okt 2021 - 01 nov 2021

The Art of Drinks 2021

The Art of Drinks vindt plaats van zaterdag 30 oktober tot en met maandag 1 november 2021.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top