Door naar content
DOMAINE de MAUPERTHUIS Chablis Amphore

Over deze wijn

Een bijzondere, zogenaamde 'orange' wijn, gemaakt volgens methoden die teruggrijpen op de oudheid. De handgeoogste druiven worden ontsteeld, licht gekneusd en daarna vergist (met wilde gist) in een amfora van rode Toscaanse klei. De schilletjes blijven 12 maanden in contact met de jonge wijn, waarna de pulp in een verticale handpers wordt geperst. Dan wordt de wijn zonder klaring of filtering gebotteld. Diep goudgeel met een roze flonkering. In de geur abrikozenjam en mango, vleugje jodium, peper, rozen en acacia. Ronde aandronk, aroma's van sinaasappel, tanninestructuur en een lange, minerale afdronk.

Over het wijnhuis Domaine de Mauperthuis

Marie-Noëlle & Laurent Ternynck maken al 20 jaar imponerende wijnen op hun kleine Domaine de Mauperthuis dat 8 km ten zuiden van Chablis ligt. Onlangs hebben ze ook wijngaarden in Chablis - Domaine des Marronniers - aangekocht om zo het aanbod in appellatie uit deze regio completer te maken met wijnen uit Chablis . Laurent & Marie-Noëlle kunnen zowel witte als rode wijnen maken, iets wat je zelden ziet aan de noordgrens van de Bourgogne. Ze houden zich aan kleinere opbrengsten, gebruiken natuurlijke gisten voor de fermentatie, behandelen hun druiven met grote zorg en zijn zeer matig met het gebruik van sulfieten. Dit alles om hun filosofie "werken met respect voor het terroir en het milieu" kracht bij te zetten. De Ternyncks werken vooral op mineraliteit in hun wijnen, een aspect wat in dit deel van de Bourgogne te verwachten is.
Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Frankrijk Druiven Chardonnay Jaargang 2017 Serveertemperatuur 14 - 16 °C Smaak Droog Subgroep Oranje wijn Kleur Orange
Wijnhuis Domaine de Mauperthuis Appellation Chablis Alcohol 12.5 Groep Wijnen Gerechten Curry, Noord-Afrikaanse gerechten, Koreaans, Japans (soja) en bij diverse soorten (ook rood) vlees.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Whisky & Rum aan Zee
07 & 08 okt 2022

Whisky & Rum aan Zee

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober 2022 vindt de 16e editie van Whisky & Rum aan Zee - IJmuiden plaats. Ruim 40 standhouders laten je deze editie kennis maken met meer dan 600 soorten rum, bourbon en whisky.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top