Door naar content
DOMAINE de MAUPERTHUIS Irancy A.C.

Over deze wijn

Irancy, in het noorden van de Bourgogne, net onder Auxerre gelegen, is een klein, heel bijzondere appellation: op een bodem die veel op die van Chablis lijkt, staat hier nog césar aangeplant, een oeroud, roodvlezig druivenras. Een echte Irancy heeft als basis, zoals gebruikelijk in de Bourgogne, de pinot noir, maar bevat ook nog een portie césar, die de wijn wat meer kleur, kruidigheid en pit verleent. De wijn heeft een paars-robijnrode kleur. De geur is wild, aard en fruitig, (zwarte bes en kersen). De smaak is fluwelig van textuur met fijne, zachte tannines. Zijn hoge zuren maken dat hij goed kan rijpen, tot wel 5-10 jaar na de oogst.

Over het wijnhuis Domaine de Mauperthuis

Marie-Noëlle & Laurent Ternynck maken al 20 jaar imponerende wijnen op hun kleine Domaine de Mauperthuis dat 8 km ten zuiden van Chablis ligt. Onlangs hebben ze ook wijngaarden in Chablis - Domaine des Marronniers - aangekocht om zo het aanbod in appellatie uit deze regio completer te maken met wijnen uit Chablis . Laurent & Marie-Noëlle kunnen zowel witte als rode wijnen maken, iets wat je zelden ziet aan de noordgrens van de Bourgogne. Ze houden zich aan kleinere opbrengsten, gebruiken natuurlijke gisten voor de fermentatie, behandelen hun druiven met grote zorg en zijn zeer matig met het gebruik van sulfieten. Dit alles om hun filosofie "werken met respect voor het terroir en het milieu" kracht bij te zetten. De Ternyncks werken vooral op mineraliteit in hun wijnen, een aspect wat in dit deel van de Bourgogne te verwachten is.
Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Frankrijk Druiven Pinot Noir Jaargang 2018 Serveertemperatuur 15 - 16 °C Houtlagering 12 maanden Groep Wijnen Gerechten Spareribs, bouef bourguignon, lamsvlees, kaasplateau.
Wijnhuis Domaine de Mauperthuis Appellation Bourgogne Alcohol 12.5 Smaak Soepel Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

DrankenbeurZ Gorinchem 2022 | Trefpunt voor slijters en wijnhandelaren
18 & 19 sep 2022

DrankenbeurZ Gorinchem 2022 | Trefpunt voor slijters en wijnhandelaren

Op zondag 18 en maandag 19 september 2022 staan wij met ons slijtersteam op de DrankenbeurZ in Gorinchem.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top