Door naar content
DOMAINE de MAUPERTHUIS Saint-Bris A.C. Sauvignon

Over deze wijn

Saint Bris is het enige dorp in Bourgogne waar de Sauvignondruif groeit. Na een lange en zacht pneumatische persing, vinden beide fermentaties plaats met wilde gisten onder strenge temperatuurcontrole. De rijping is op roestvrijstaal. De wijn wordt zo weinig mogelijk verplaatst om het terroir aspect te behouden. Na minimaal 6 maanden kunnen de wijnen worden verkocht. De kleur is bleek zilver. De aroma's van exotisch fruit, perziken en zwarte bessen introduceren een mondvol druivensap, bloemen en een kruidige afdronk met tonen van koriander.

Over het wijnhuis Domaine de Mauperthuis

Marie-Noëlle & Laurent Ternynck maken al 20 jaar imponerende wijnen op hun kleine Domaine de Mauperthuis dat 8 km ten zuiden van Chablis ligt. Onlangs hebben ze ook wijngaarden in Chablis - Domaine des Marronniers - aangekocht om zo het aanbod in appellatie uit deze regio completer te maken met wijnen uit Chablis . Laurent & Marie-Noëlle kunnen zowel witte als rode wijnen maken, iets wat je zelden ziet aan de noordgrens van de Bourgogne. Ze houden zich aan kleinere opbrengsten, gebruiken natuurlijke gisten voor de fermentatie, behandelen hun druiven met grote zorg en zijn zeer matig met het gebruik van sulfieten. Dit alles om hun filosofie "werken met respect voor het terroir en het milieu" kracht bij te zetten. De Ternyncks werken vooral op mineraliteit in hun wijnen, een aspect wat in dit deel van de Bourgogne te verwachten is.
Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Frankrijk Druiven Sauvignon Blanc Jaargang 2019 Serveertemperatuur 8 - 12 °C Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit
Wijnhuis Domaine de Mauperthuis Appellation Saint Bris Alcohol 13.5 Groep Wijnen Gerechten Aperitief, zeevruchten, vis, wit vlees, geitenkaas.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

DrankenbeurZ Gorinchem 2022 | Trefpunt voor slijters en wijnhandelaren
18 & 19 sep 2022

DrankenbeurZ Gorinchem 2022 | Trefpunt voor slijters en wijnhandelaren

Op zondag 18 en maandag 19 september 2022 staan wij met ons slijtersteam op de DrankenbeurZ in Gorinchem.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top