Over deze wijn
De wijnstokken staan op een ondergrond van Kimmeridge (fossielen van oesters) in het hart van het historische productiegebied van Chablis. Les Malantes is de oudste wijngaard van het wijnhuis, aangeplant in 1976.
Beide vergistingen en de rijping vindt plaats op grote houten foeders van 4500 liter. De wijn wordt zo weinig mogelijk verplaatst om de expressie van het terroir zoveel mogelijk te behouden. Het totale wijnmaakproces duurt minimaal 12 maanden.
De wijn heeft een mooie gouden kleur met zilveren glinstering. De eerste aroma's hebben duidelijk een mineraal karakter: mirabelle en stukgeslagen oesterschelpen. De tweede aroma impressie is limoenen en vanille. In de mond herkent u een goede structuur met een duidelijke mineraliteit, een mooie afronding en een lange afdronk. Dit is een gastronomische wijn die zich nog verder zal ontwikkelen in de komende 10 jaar.
Over het wijnhuis Domaine des Marronniers
Marie-Noëlle & Laurent Ternynck maken al meer dan twintig jaar imponerende wijnen op hun kleine Domaine de Mauperthuis dat 8 km ten zuiden van Chablis ligt. Onlangs hebben ze ook wijngaarden in Chablis - Domaine des Marronniers - aangekocht om zo het aanbod in appellatie uit deze regio completer te maken met wijnen uit Chablis. Laurent & Marie-Noëlle kunnen zowel witte als rode wijnen maken, iets wat je zelden ziet aan de noordgrens van de Bourgogne. Ze houden zich aan kleinere opbrengsten, gebruiken natuurlijke gisten voor de fermentatie, behandelen hun druiven met grote zorg en zijn zeer matig met het gebruik van sulfieten. Dit alles om hun filosofie "werken met respect voor het terroir en het milieu" kracht bij te zetten, de domaines zijn dan ook HVE gecertificeerd. De Ternyncks werken vooral op mineraliteit in hun wijnen, een aspect wat in dit deel van de Bourgogne te verwachten is.
Meer informatie over het wijnhuis
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.