Door naar content

Over deze wijn

De wijn is een blend van sauvignon blanc en gros manseng. Sauvignon Blanc zorgt voor frisse, levendige en sappige wijnen met een citrus karakter. Gros Manseng, geeft de wijnen een wat kruidiger karakter. De combinatie van deze druiven resulteert in een volle, frisse wijn met een klein zoetje. Aroma’s van citrus en rijpe peren voeren de boventoon, met daarnaast een hint van abrikoos. Kortom een heerlijk glas wijn, waar je graag een tweede van drinkt.

Naast de uitstekende kwaliteit is het leuke van de Duffour wijnen dat deze geleverd worden in 8 variaties op het etiket. In één doos zitten dus flessen met verschillende etiketten.

De familie Duffour produceert sinds 1982 wijn in Gascogne. De wijngaarden bevinden zich op klei- en leembodems. De nabijheid van de Atlantische Oceaan en de Pyreneeën, zorgt voor verkoeling in de nacht tijdens de hete zomers. Dit zorgt voor een mooie frisheid in druiven en typiciteit van het terroir in het glas.

Land van herkomst Frankrijk Druiven Sauvignon Blanc Appellation Côtes de Gascogne Alcohol 12.0 Smaak Licht droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit
Wijnhuis Duffour Pere & Fils Jaargang 2019 Serveertemperatuur 10 °C Houtlagering Geen Groep Wijnen Gerechten

Aperitief, Thaise gerechten en salades

Ervaar onze wijnen zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top