Door naar content
EL DORADO Giftpack 3x0,35ltr (12YO/15YO/21YO)

Over dit product

Deze fraaie giftpack van El Dorado rum bevat 3x 0,35 ltr flesjes van de premium range:

El Dorado 12YO - 40% vol.
Deze premium en elegante multi-award winnende rum van de Demerara Distillers uit Guyana heeft minimaal 12 jaar gerijpt op eikenhouten vaten. Geblend tot perfectie en gerijpt in oude Bourbon vaten. El Dorado 12YO is het kenmerkende en delicate product van Demerara Distillers.

Proefnotities:
Neus: Sappige tropische vruchten en kruiden met tonen van honing en bruine suiker.
Smaak: Rond, zacht, vol body met rijke smaken van fruit en kruiden.
Finish: Heerlijk lang, elegant en droog.

El Dorado 15YO - 43% vol.
De magistrale kleur, de zachte smaak en het volle aroma dankt El Dorado 15 Years old aan de grote eikenhouten vaten waarin de rum wordt gerijpt. Het is een speciale blend van verschillende rums die op verschillende, enkele unieke stills, worden gedistilleerd, waaronder de enige Wooden Continuous Coffey Still van de wereld!

Proefnotities:
Neus: Vol, donkere koffie, gesuikerde sinaasappel, amandelen, donkere chocolade, peper en rijke vanille.
Smaak: Prachtig palet met een grote breedte aan smaken; gegrild tropisch fruit met houtachtige kruiden.
Finish: Zacht, heerlijk lang en elegant.

El Dorado 21YO - 43% vol.
Deze El Dorado 21YO is een bijzondere blend van nauwkeurig geselecteerde rums van tenminste 21 jaar tot zelfs 25 jaar oud. De basis van deze rum is de rum van de enige operationeel zijnde Wooden Continuous Coffey Still van de wereld aangevuld met rum van de andere unieke stills die Demerara rijk is.

Proefnotities:
Neus: Mokka, toffee, tabak en donkere kruiden.
Smaak: Fluweelachtig zacht en vol met tropische vruchten, koffie, leer en rijke toffee.
Finish: Nootachtig en rokerig. 
 

Het verhaal van rum in Guyana start in 1640 met de introductie van suikerriet door Nederlandse immigranten. Al in 1670 wordt de fundatie gelegd voor de productie van Demerara Rum. Ruim een eeuw later waren er maar liefst meer dan 300 verschillende distillereerderijen, waarbij iedereen zijn eigen unieke rum produceerde met ieder een eigen rum marque welke de herkomst van de rum identificeert. Toen er in de 19e eeuw een onverwachte daling van de suikerprijs kwam in combinatie met de introductie van het belastingstelsel resulteerde dit in een enorme consolidatie van de suiker industrie. Het was economisch niet meer haalbaar om alle suiker landgoederen in bedrijf te houden. Dit leidde er toe dat er in 1942 nog maar negen distilleerderijen over waren. In 1999 was er een laatste fusie van de overgebleven suiker raffinaarderijen en distilleerderijen en werden alle verschillende distillatie stills, apparatuur en expertise getransporteerd naar Demerara Distillers Limited; de enige overgebleven actieve distilleerderij in Diamond, op de oost-oever van de Demerara rivier. 

De soepele en smaakvolle El Dorado rum welke worden geproduceerd op de Demerara distilleerderij vertegenwoordigen al ruim 300 jaar Caribische rum-crafting, waarbij ze wereldwijd bekend staan om hen geheel eigen identiteit. Er wordt gebruik gemaakt van onder andere een originele en zeer unieke houten distillatiekolom, welke al sinds 1832 zijn werk doet op suikerplantages. Tegenwoordig staat hij op de Demerara Distilleerderij. De eikenhouten vaten worden hier decennia lang weggelegd in de magazijnen, om zowel de tijd als het unieke Demerara-klimaat zijn werk te laten doen. Wanneer ze perfect gerijpt zijn, komt het laatste stukje magie om de hoek kijken: het blenden. Dit wordt met passie en kunst gedaan door master blender Sharon Sue-Hang-Baksh en haar team, waarbij 300 jaar traditie in stand wordt gehouden. Alle complexe elementen van de blend worden bij elkaar gemengd tot dat de ultieme aroma's en smaken tot stand zijn gekomen. Het jaartal welke na het bottelen op de fles staat, refereert aan de jongste rum in de blend. De oudste rum kan jaren ouder zijn.. 

Land van herkomst Guyana Alcohol 42.0 Subgroep Rum
Producent Demerara Distillers Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

The Art of Drinks 2023
28 okt 2023 - 30 okt 2023

The Art of Drinks 2023

Op zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 oktober 2023 vindt de 3e editie van The Art of Drinks plaats in de Gashouder in Amsterdam.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top