Door naar content

Over dit product

Filliers Dry Gin 28 is een handgemaakte premium gin. De gin wordt gedistilleerd met 28 botanicals welke zorgvuldig zijn geselecteerd door de meester distilleerder. Filliers Dry Gin is gebaseerd op het authentieke recept van Firmin Filliers (1888-1965, derde generatie). De gin wordt in kleine hoeveelheden gedistilleerd op een traditionele koperen 'pot-still' in de uit het jaar 1880 stammende Filliers Distillery. 

Proefnotities:
Neus: Een complex geheel van vruchten, kruiden, specerijen en bloemen. De geur van jeneverbes wordt direct gevolgd door frisse toetsen van verse citrusvruchten en sinaasappel. De gin heeft een discrete ondertoon van lavendelbloesem.
Smaak: Natuurlijke smaak van citrusvruchten, exotische kruiden en jeneverbessen. De citrusvruchten zorgen voor een frisse zachte smaak maar geven tegelijkertijd het noodzakelijke zuurgehalte aan de gin. De exotische kruiden zorgen daarentegen voor een pittige ondertoon en de nodige bitterheid. Dit geeft de klassieke Dry Gin van Filliers een unieke en complexe smaak.
Afdronk: Zachte, lange afdronk zonder zoet te zijn. De gin heeft een verfrissende mooie, droge finale.

Perfect Serve:
De Filliers Dry Gin 28 Classic komt het beste tot zijn recht in een klassieke G&T met een neutrale, premium tonic en gegarneerd met een aantal jeneverbesjes. 

Aan de oevers van de Leie, in het pittoreske Bachte-Maria-Leerne in België, maakt Filliers Distillery sinds 1880 premium spirits. Het ambachtelijke stookproces bij Filliers in traditionele koperen alambieks (distilleerkolven), is een zeer delicate evenwichtsoefening waarbij het vakmanschap en jarenlange ervaring van de meesterstokers een grote rol speelt. Filliers distilleert en 'coupeert' volgens een zorgvuldig bewaard familiegeheim.

In 1880 kreeg Karel Lodewijk Filliers, (bet)overgrootvader van de huidige generatie, de vergunning om zijn 'jeneverbranderij' op te richten in Bachte-Maria-Leerne, in opvolging van de vroegere, in 1863 door brand geteisterde landbouwstokerij. Karel Lodewijk bleef gedurende verschillende jaren zijn recept verfijnen tot er ambachtelijke graanjenever van de hoogste kwaliteit uit zijn distilleerkolf druppelde. Tot op de dag van vandaag stookt Filliers Distillery op dezelfde beproefde ambachtelijke manier van weleer, waarbij alles, van de graanverwerking tot het bottelen, in huis wordt gedaan.

De volgende generaties hebben ook niet stil gezeten. Van fruitjenevers tot advokaat, Filliers verrast telkens weer met geweldige productinnovaties. Zo ontwikkelde Firmin Filliers in 1928 een gin met Belgische hop, die tegenwoordig opnieuw op de markt is onder de naam Filliers Dry Gin 28. In 2018 introduceerde Filliers een nieuwe reeks premium Genevers om het product Jenever een nieuw leven in te blazen, oplopend van 0 jaar (niet gerijpt) tot maar liefst 21 jaar gerijpt. Daarnaast hebben ze in 2019 met trots hun eerste Filliers whisky gelanceerd. De oudste, exclusief op sherryvaten gerijpte Belgische whisky ooit! Bij alle productinnovaties en uitdagingen bij Filliers, staat 'respect voor ambacht' altijd op de eerste plek. 

Land van herkomst Belgie Alcohol 46.0 Subgroep Gin
Producent Filliers Distillery Groep Gedistilleerd Merk Filliers Dry Gin

Ervaar onze spirits zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top