Door naar content
GLENALLACHIE 10YO Cask Strength Batch #10 58,6% 0,70 ltr GLENALLACHIE 10YO Cask Strength Batch #10 58,6% 0,70 ltr GLENALLACHIE 10YO Cask Strength Batch #10 58,6% 0,70 ltr

Over dit product

Deze 10 jaar oude cask strength-serie van GlenAllachie is ongelofelijk populair en gewild geworden nadat batch 4 werd uitgeroepen tot ‘World’s Best Single Malt’. Sindsdien kijken whiskyliefhebbers vanuit de hele wereld reikhalzend uit naar de eerstvolgende release. De tiende editie van deze zeer gewilde release is geheel volgens de filosofie van The GlenAllachie vervaardigt en prijkt met trots naast zijn bekroonde voorgangers. Samen demonstreren zij de impact van vatenbeheer van uitzonderlijke kwaliteit.

Klassiek profiel

Met de ambitie om de vorige editie te overtreffen, is Batch 10 een ware demonstratie van de kunst en expertise van Billy Walker en zijn team om elke druppel van dit vloeibare goud met meesterlijke zorg en aandacht te creëren. Om aan het klassieke sherryprofiel te komen heeft Billy Walker persoonlijk Pedro Ximénez- en Oloroso-vaten geselecteerd. Deze zijn samengevoegd met spirit die heeft gerijpt in rode wijn barriques en – medium getoaste - Amerikaanse virgin-oak-vaten.

Het resultaat

Het resultaat is een goed uitgebalanceerde, complexe malt whisky met kenmerkende tonen van donkere vruchten en lagen met verwarmende zoete specerijen. Gepresenteerd in zijn puurste vorm op natuurlijke vatsterkte van 58,6%, zonder toegevoegde kleurstoffen of koude filtratie.

Proefnotities:
Kleur: Rijke mahonie

Geur: Golven van honingraat, sinaasappelschil en stroop, met vijgensiroop, mokka en gestoofd boomgaardfruit, gevolgd door kaneel en butterscotch.

Smaak: Overvloed aan cacao, heidehoning en bakkruiden, gevolgd door gedroogde rode bessen en bosbessentaart

Afdronk: Maraschino-kersen en anijs.

Over de producent GlenAllachie

De succesvolle whisky-ondernemer Billy Walker nam in juli 2017 de toen nog vrij onbekende GlenAllachie Distillery over van Pernod Ricard, inclusief de voorraden.

Vrij vertaald betekent GlenAllachie "vallei van stenen". De vrij jonge en moderne GlenAllachie Distillery ligt op een groot terrein van twintig acre, midden in de Speyside regio direct aan de voet van Ben Rinnis. Het riviertje dat van deze beroemde Schotse berg afstroomt voorziet de distilleerderij van het benodigde water. De distilleerderij is ontworpen door S. Lothian Barclay en de beroemde architect William Delme-Evans. Het hele distilleerderij-complex werd in 1967 gebouwd en heeft meerdere grote warehouses, naast de moderne distilleerderij waarin vier distilleerketels staan.


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 58.6
Producent GlenAllachie Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top