Door naar content
GLENALLACHIE 10YO Cask Strength Batch #9 58,1% 0,70 ltr GLENALLACHIE 10YO Cask Strength Batch #9 58,1% 0,70 ltr

Over dit product

Deze release van GlenAllachie volgt op het succes van eerdere batches. Met name de vierde batch was ongekend succesvol. Tijdens de World Whisky Awards 2021 werd de whisky uitgeroepen tot ’s werelds beste single malt whisky.

Het succes maakt dat de verwachtingen weer hooggespannen zijn voor deze negende uitgave. Batch 9 van The GlenAllachie is gebotteld op een vatsterkte van 58.1%. De whisky heeft gerijpt op een combinatie van Pedro Ximénez en Oloroso sherry puncheons met een kleine selectie Virgin Oak- en Rioja-vaten daaraan toegevoegd.

Proefnotities:
Kleur: Rijke mahonie.
Neus: Rijpe rode bessen, hazelnoten, heidehoning, fruit, kaneel en gember.
Smaak: Donkere chocolade, honing, gekarameliseerde demerarasuiker, stroop, mokka en gember.
Afdronk: Pruimen en toffee.

Over de producent GlenAllachie

De succesvolle whisky-ondernemer Billy Walker nam in juli 2017 de toen nog vrij onbekende GlenAllachie Distillery over van Pernod Ricard, inclusief de voorraden.

Vrij vertaald betekent GlenAllachie "vallei van stenen". De vrij jonge en moderne GlenAllachie Distillery ligt op een groot terrein van twintig acre, midden in de Speyside regio direct aan de voet van Ben Rinnis. Het riviertje dat van deze beroemde Schotse berg afstroomt voorziet de distilleerderij van het benodigde water. De distilleerderij is ontworpen door S. Lothian Barclay en de beroemde architect William Delme-Evans. Het hele distilleerderij-complex werd in 1967 gebouwd en heeft meerdere grote warehouses, naast de moderne distilleerderij waarin vier distilleerketels staan.


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 58.1 Subgroep Whisky
Producent GlenAllachie Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top