Door naar content
GLENCADAM 13YO Limited Edition Highland Single Malt 0,70 ltr

Over dit product

In het najaar van 2000 viel Glencadam Distillery stil. Deze stilte werd een diepe slaap tot 2003. Deze 13 jaar oude en gelimiteerde editie is een ware vertegenwoordiger van de "Re-Awakening" van de Glencadam Highland Single Malt Schotse whisky. Elke fles is individueel genummerd.

Kleur: Glinsterend goud.
Neus: Bloemig en moutig met zomerfruit, zachte zoetheid en subtiele vanille.
Smaak: Verfijnd door zijn leeftijd met rijpe fruittonen vergezeld van zachte vanillezoetheid.
Afdronk: Vol en rijk met hints van eiken en kruidigheid.

Sinds 1825 produceert Glencadam zijn delicate Single Malt Scotch Whisky op traditionele wijze, zonder filtering, op hogere alcoholsterkte en zonder toevoeging van kleurstoffen. Zo komt de fruitige frisse stijl van Glencadam op natuurlijke wijze tot zijn recht.

De naam Glencadam verwijst naar het historische landbouwgebied "The Tenements of Caldham", waar de distilleerderij is gesitueerd. De Glencadam Distillery bevindt zich nabij Brechin, in het oude koninkrijk Angusin de Eastern Highlands.

Glencadam gebruikt sinds 1825 twee distilleerketels. Kenmerkend voor de ketels is dat de afvoerpijp van de ketel naar de condensator schuin omhoog loopt, in een hoek van zo'n 15 graden, in plaats van naar beneden. Zo wordt een bijzonder delicaat en zacht distillaat geproduceerd, dat na rijping op houten vaten de karakteristieke fruitige tonen van Glencadam ontwikkelt.

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 46.0 Subgroep Whisky
Producent Glencadam Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

The Art of Drinks 2023
28 okt 2023 - 30 okt 2023

The Art of Drinks 2023

Op zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 oktober 2023 vindt de 3e editie van The Art of Drinks plaats in de Gashouder in Amsterdam.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top