Door naar content
GLENCADAM 13YO Sauternes Cask Finish 2008 46% 0,70** GLENCADAM 13YO Sauternes Cask Finish 2008 46% 0,70** GLENCADAM 13YO Sauternes Cask Finish 2008 46% 0,70**

Over dit product

Vaten uit de Franse wijnstreek Sauternes zijn altijd speciaal. De wijn uit deze streek heeft een natuurlijk allure en smaak die het moeiteloos overdraagt aan de 13 jaar oude whisky van de Highland stokerij. Waar het Amerikaans eiken vooral de zoetere tonen en het lichtere fruit naar voren haalt, is de Sauternes Finish een whisky met meer gedroogd fruit en een diepere laag van kruidigheid die de whisky complementeert.

Proefnotities:

Neus: Marmelade en gepocheerde peren vermengd met acaciahoning, perzikbloesem, geel fruit en sandelhout.
Smaak: Lagen van gebakken perzik, gedroogde mango, manuka-honing en chocolade-sinaasappel gevolgd door citroentaart, mandarijnsorbet en crème anglaise.
Afdronk: Appelcompote, agave nectar en gekonfijte schillen gebonden in zoete bakkruiden en gekonfijte kruidnagel die lang op de tong blijft hangen.

Over de producent Glencadam Distillery

Sinds 1825 produceert Glencadam zijn delicate Single Malt Scotch Whisky op traditionele wijze, zonder filtering, op hogere alcoholsterkte en zonder toevoeging van kleurstoffen. Zo komt de fruitige frisse stijl van Glencadam op natuurlijke wijze tot zijn recht.

De naam Glencadam verwijst naar het historische landbouwgebied "The Tenements of Caldham", waar de distilleerderij is gesitueerd. De Glencadam Distillery bevindt zich nabij Brechin, in het oude koninkrijk Angusin de Eastern Highlands.

Glencadam gebruikt sinds 1825 twee distilleerketels. Kenmerkend voor de ketels is dat de afvoerpijp van de ketel naar de condensator schuin omhoog loopt, in een hoek van zo'n 15 graden, in plaats van naar beneden. Zo wordt een bijzonder delicaat en zacht distillaat geproduceerd, dat na rijping op houten vaten de karakteristieke fruitige tonen van Glencadam ontwikkelt.


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 46.0 Subgroep Whisky
Producent Glencadam Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top