Door naar content
GLENGOYNE The Legacy Chapter Two 48% 0,70 ltr. GLENGOYNE The Legacy Chapter Two 48% 0,70 ltr. GLENGOYNE The Legacy Chapter Two 48% 0,70 ltr.

Over dit product

The Legacy Series is de enige gelimiteerde uitgave van Glengoyne (die jaarlijks zal veranderen) die wereldwijd wordt verkocht. De Legacy Series vertellen de fascinerende verhalen over de rijke historie van alles omtrent de Glengoyne Distillery. Elke jaarlijkse release zal een duidelijke link hebben tussen verhaal, recept en proefnotities.

Hoofdstuk 2:
In 1869 maakte Cochrane Cartwright innovaties die bepalend zijn geweest voor Glengoyne tot op de dag van vandaag. Eerst vertraagde hij het distillatieproces (Unhurried), daarna introduceerde hij de allerbelangrijkste sherryvaten om de geest te laten rijpen.

134 jaar later kwam het volgende hoofdstuk in Glengoyne's verhaal toen Peter Russell's levenslange droom in vervulling ging, namelijk: het beheren en hebben van een eigen distilleerderij.

Door Glengoyne te beschermen tegen de steeds veranderende trends, zorgden de Russells ervoor dat Glengoyne resoluut vasthield aan Cartwright's oorspronkelijke visie: The Glengoyne Way. Door te investeren in het vervaardigen en bereiden van speciaal gemaakte vaten en door de verkenning van verschillende rijpingsprocessen mogelijk te maken, hebben Peter en zijn familie ertoe bijgedragen dat Glengoyne floreerde. Hierdoor bleef de dram uniek die wereldwijd door whiskyliefhebbers wordt gekoesterd.

Legacy Chapter 2 is een huwelijk tussen first fill bourbon en refill sherry vaten. Elke druppel belichaamt Peter's combinatie van vooruitstrevend respect voor traditie.

Proefnotitie: 
Kleur: Lichtgoud.
Neus: Heerlijk fruitig in de neus.
Smaak: Ananas, perziken, honingmeloen en een snufje kaneel.
Finish: Lang en zoet met een droge toon aan het einde.

De Glengoyne distilleerderij ligt ten noorden van de stad Glasgow, net noordelijk van de grens tussen de Highlands en de Lowlands. Het is hiermee de zuidelijkste distilleerderij van de Highlands. De naam Glengoyne betekent 'Valley of the Wild Geese' (vallei van de wilde ganzen) en komt uit het Gaelic.

Omdat het er veilig was, buiten het bereik van de wet, begint George Connell in 1820 in het geheim te distilleren op Burnfoot Farm, de plek waar je vandaag de dag nog steeds de Glengoyne Distilleerderij kunt vinden. De verborgen waterval en zijn miniatuurglen maakten het voor George makkelijk om aan de aandacht van de "sterke arm" te ontsnappen. Hij was trouwens niet de eerste die er illegaal distilleerde, het is aannemelijk dat George de kunst van de stillman van zijn grootvader leerde.

George besluit in 1833 binnen de wet te gaan werken en verkrijgt zijn licentie om te distilleren. Cruciaal is dat George beslist om zijn turf niet te importeren maar in plaats daarvan gebruik te maken van het lokale, gedroogde veen.

In 1870 zorgt de bloeiende sherry-industrie voor een constante voorraad geïmporteerde sherryvaten. Het gebruik van de vaten voor de rijping van de whisky stijgt enorm en de smaak van de whisky wordt volkomen getransformeerd, het wordt zachter en complexer. Wat begon als een manier om een paar shilling te besparen, is nu de duurste manier om whisky te laten rijpen en is een essentieel onderdeel van de smaak van Glengoyne.

In 1907 verandert de naam van Genguin of Burnfoot naar Glengoyne - distilleerderij. 2003 is het jaar dat het 100% onafhankelijke familiebedrijf Ian Macleod Distillers Ltd, Glengoyne koopt van de Edrington Group. Het is de start van een nieuw tijdperk maar één die stevig geworteld is in de tradities van Glengoyne.

De Glengoyne Wetlands:

Er zijn 14.500 planten (20 verschillende soorten) geplant om de omliggende landerijen. In slechts twee dagen zetten deze wetlands de gebruikte droesem (vloeistof van de tweede destillatie) om in schoon water. Het resultaat: groene, schone landerijen vol met wilde bloemen.

In 2014 is de oudste gerst-oven omgebouwd tot een magazijn, compleet met een display gewijd aan de eikenhouten vaten. Distilleerderijmanager Robbie Hughes wilde dit oude gebouw heel graag gebruiken om zijn buitengewoon dikke muren, stenen vloer en pagodedak. Het is de ideale omgeving om een selectie van de beste vaten te laten rijpen.
100% van de elektriciteit bij Glengoyne is duurzaam en er zijn. de eigen wetlands en bijenkorven op het terrein. Waarom? Omdat Glengoyne de mooiste distilleerderij van Schotland is en dat willen we zo houden.

Winnaar van: The Amorium Sustainability Award: Spirits 2017 en de aanbeveling: Green Company of the Year 2016.

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 48.0 Subgroep Whisky
Producent Glengoyne Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Horecava
09 jan 2023 - 12 jan 2023

Horecava

Van maandag 9 januari 2023 tot en met donderdag 12 januari 2023 vindt de nieuwe editie van Horecava plaats in RAI Amsterdam.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top