Door naar content
GLENTURRET 10YO Peat Smoked 2023 GLENTURRET 10YO Peat Smoked 2023 GLENTURRET 10YO Peat Smoked 2023

Over dit product

Turf speelt een belangrijke rol in de distilleergeschiedenis van The Glenturret. Uit archieven blijkt dat The Glenturret al rond 1800 turf uit de moerassen bij hun waterbron groef om te gebruiken voor de whiskyproductie.

De The Glenturret 10 Years Old Peat Smoked viert de verschillende bronnen van turf die nu worden gebruikt voor The Glenturret’s rokerige whisky's. De rooksmaak evolueert voortdurend en verandert met de tijd. The Glenturret's geturfde spirit wordt gerijpt in zowel first-fill als second-fill Europese en Amerikaanse eikenhouten vaten.

Proefnotitie
Neus: Hevige rokerige invloeden
Smaak: Zoete citroen, vanille en gezouten karamel.
Afdronk: Lang met een balans tussen rook en eikenhout.

The Glenturret, opgericht in 1763, is de oudste werkende distilleerderij van Schotland. Het is een prachtige boetiekstokerij, gelegen naast de rivier de Turret op 3,2 km afstand van het dorp Crieff aan de rand van de Schotse Hooglanden.

The Lalique Group
De distilleerderij was voorheen eigendom van de Edrington Group en werd in maart 2019 officieel verkocht aan een joint venture onder leiding van The Lalique Group, een Frans luxe lifestylebedrijf.

Famous Grouse Experience
De distilleerderij stond bekend als de Famous Grouse Experience, omdat de productie van The Glenturret werd gebruikt voor de blend van Famous Grouse. Daarom is de Glenturret distilleerderij een populaire toeristenbestemming die tienduizenden bezoekers per jaar trekt.

Nieuwe range en rebranding Glenturret
The Glenturret begint aan de volgende fase van zijn reis en brengt zijn exclusieve single malt whisky naar duizenden whiskyliefhebbers over de hele wereld. Bob Dalgarno – gerespecteerd master blender bij Glenturret - heeft de range volledig vernieuwd. Een bijzonder en tijdperkbepalend moment waarbij de eigentijdse elegantie van The Glenturret wordt verenigd met die jarenlange reputatie van de distilleerderij op het gebied van traditioneel vakmanschap.

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 48.4 Subgroep Whisky
Producent Glenturret Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top