Door naar content
GLENTURRET 12YO 2022 GLENTURRET 12YO 2022 GLENTURRET 12YO 2022

Over dit product

Deze 12 jaar oude whisky van The Glenturret vormt het hart van de range van de Highland distilleerderij. Minder dan zestig zorgvuldig geselecteerde vaten komen samen om The Glenturret 12 Years Old te creëren - met de hand vervaardigd en het hart van ons assortiment vormen. Amerikaanse eikenhouten hogshead-vaten zorgen voor de zoete tonen, terwijl Europees eiken zorgt voor de gedroogde vruchten en kruiden in opéénvolgende lagen. Dit leidt tot een volle, rijke single malt.

The Glenturret, opgericht in 1763, is de oudste werkende distilleerderij van Schotland. Het is een prachtige boetiekstokerij, gelegen naast de rivier de Turret op 3,2 kilometer afstand van het dorp Crieff aan de rand van de Schotse Hooglanden.

The Lalique Group
De distilleerderij was voorheen eigendom van de Edrington Group en werd in maart 2019 officieel verkocht aan een joint venture onder leiding van The Lalique Group, een Frans luxe lifestylebedrijf.

Restaurant
The Glenturret wordt veel bezocht door toeristen. De distilleerderij is prachtig gelegen op de rand van de Highlands. Daarbij is het één à anderhalf uur vanaf zowel Glasgow en Edinburg om hier met de auto te komen. Sinds 2022 is daar nog een belangrijke reden bijgekomen. The Glenturret is namelijk de enige distilleerderij waar je ook een Michelin sterrenrestaurant kunt bezoeken.

Nieuwe range en rebranding Glenturret
Bob Dalgarno – gerespecteerd master blender bij Glenturret - heeft de range in 2021 volledig vernieuwd. Hiervoor heeft hij onder andere de onderscheiding van Global whisky maker of the year award. Met het maken van de 2022-range is deze uitgebreid met de 7 jaar oude Peat smoked versie.

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 46.0 Subgroep Whisky
Producent Glenturret Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

The Art of Drinks 2023
28 okt 2023 - 30 okt 2023

The Art of Drinks 2023

Op zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 oktober 2023 vindt de 3e editie van The Art of Drinks plaats in de Gashouder in Amsterdam.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top