Door naar content
GLENTURRET 12YO 2023 GLENTURRET 12YO 2023 GLENTURRET 12YO 2023

Over dit product

Deze whisky vormt het hart van The Glenturret whisky’s. Met de grootste zorg en expertise vervaardigd, belichaamt deze 12 jaar oude whisky de essentie van traditie en verfijning waar Glenturret om bekend staat.

Niet minder dan zestig zorgvuldig geselecteerde vaten komen samen om The Glenturret 12 Years Old te creëren; met de hand gemaakt vormt deze whisky het hart van Glenturret-assortiment.

Amerikaanse eikenhouten vaten zorgen voor de zoete karamel met een vleugje zout, terwijl Europese eik de gedroogde vruchten en specerijen toevoegt, wat resulteert in een volle, rijke single malt met een alcoholpercentage van 46,4% ABV.

Proefnotitie
Neus: Zoet en fruitig.
Smaak: Vanille, kaneel, gember en warme invloeden van nootmuskaat. 
Afdronk: Rood fruit en eikenhout. 

The Glenturret, opgericht in 1763, is de oudste werkende distilleerderij van Schotland. Het is een prachtige boetiekstokerij, gelegen naast de rivier de Turret op 3,2 km afstand van het dorp Crieff aan de rand van de Schotse Hooglanden.

The Lalique Group
De distilleerderij was voorheen eigendom van de Edrington Group en werd in maart 2019 officieel verkocht aan een joint venture onder leiding van The Lalique Group, een Frans luxe lifestylebedrijf.

Famous Grouse Experience
De distilleerderij stond bekend als de Famous Grouse Experience, omdat de productie van The Glenturret werd gebruikt voor de blend van Famous Grouse. Daarom is de Glenturret distilleerderij een populaire toeristenbestemming die tienduizenden bezoekers per jaar trekt.

Nieuwe range en rebranding Glenturret
The Glenturret begint aan de volgende fase van zijn reis en brengt zijn exclusieve single malt whisky naar duizenden whiskyliefhebbers over de hele wereld. Bob Dalgarno – gerespecteerd master blender bij Glenturret - heeft de range volledig vernieuwd. Een bijzonder en tijdperkbepalend moment waarbij de eigentijdse elegantie van The Glenturret wordt verenigd met die jarenlange reputatie van de distilleerderij op het gebied van traditioneel vakmanschap.

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 46.4 Subgroep Whisky
Producent Glenturret Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top