Door naar content
GLENTURRET 25YO 2023 GLENTURRET 25YO 2023 GLENTURRET 25YO 2023

Over dit product

De Glenturret 25 Years Old is een zeer gelimiteerde expressie gemaakt van slechts drie vaten, elk met een heel ander karakter. Een kwart eeuw lang opgeborgen in de traditionele Dunnage warehouses, beschilderen twee Europese eiken Butts en één refill Hogshead bijna met de hand een fruitig, rijk canvas van smaak. Deze inspirerende samenkomst van vaten versterkt de kwaliteiten van de individuele vaten.
Deze ongelooflijk zeldzame single malt balanceert op elegante wijze zowel intense als lichte smaken en symboliseert de drie-eenheid die The Glenturret aanhangt: Provenance, Prowess en Passion.

The Glenturret, opgericht in 1763, is de oudste werkende distilleerderij van Schotland. Het is een prachtige boetiekstokerij, gelegen naast de rivier de Turret op 3,2 kilometer afstand van het dorp Crieff aan de rand van de Schotse Hooglanden.

The Lalique Group
De distilleerderij was voorheen eigendom van de Edrington Group en werd in maart 2019 officieel verkocht aan een joint venture onder leiding van The Lalique Group, een Frans luxe lifestylebedrijf.

Restaurant
The Glenturret wordt veel bezocht door toeristen. De distilleerderij is prachtig gelegen op de rand van de Highlands. Daarbij is het één à anderhalf uur vanaf zowel Glasgow en Edinburg om hier met de auto te komen. Sinds 2022 is daar nog een belangrijke reden bijgekomen. The Glenturret is namelijk de enige distilleerderij waar je ook een Michelin sterrenrestaurant kunt bezoeken.

Nieuwe range en rebranding Glenturret
Bob Dalgarno – gerespecteerd master blender bij Glenturret - heeft de range in 2021 volledig vernieuwd. Hiervoor heeft hij onder andere de onderscheiding van Global whisky maker of the year award. Met het maken van de 2022-range is deze uitgebreid met de 7 jaar oude Peat smoked versie.

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 42.6 Subgroep Whisky
Producent Glenturret Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top