Door naar content
GLENTURRET 30YO 2022 GLENTURRET 30YO 2022 GLENTURRET 30YO 2022

Over dit product

Voor de Glenturret 30 Years Old zijn de zeldzaamste vaten die te vinden zijn in de traditionele Dunnage Warehouses. Een Niepoort Portugees eiken vat zorgt voor de tropische smaken die in deze single malt te vinden zijn. Dit ongelooflijke vat is meer dan honderd jaar oud en de donkerrode port die het ooit bevatte, heeft een betoverende warme robijnrode tint overgedragen in deze buitengewone whisky. Europese eiken sherry- en Moscatel-vaten versterken de overvloedige rijke kenmerken van de whisky verder. Refill vaten zorgen voor een scala aan fruit en zorgen voor een breed smaakpallet in de whisky.

The Glenturret, opgericht in 1763, is de oudste werkende distilleerderij van Schotland. Het is een prachtige boetiekstokerij, gelegen naast de rivier de Turret op 3,2 kilometer afstand van het dorp Crieff aan de rand van de Schotse Hooglanden.

The Lalique Group
De distilleerderij was voorheen eigendom van de Edrington Group en werd in maart 2019 officieel verkocht aan een joint venture onder leiding van The Lalique Group, een Frans luxe lifestylebedrijf.

Restaurant
The Glenturret wordt veel bezocht door toeristen. De distilleerderij is prachtig gelegen op de rand van de Highlands. Daarbij is het één à anderhalf uur vanaf zowel Glasgow en Edinburg om hier met de auto te komen. Sinds 2022 is daar nog een belangrijke reden bijgekomen. The Glenturret is namelijk de enige distilleerderij waar je ook een Michelin sterrenrestaurant kunt bezoeken.

Nieuwe range en rebranding Glenturret
Bob Dalgarno – gerespecteerd master blender bij Glenturret - heeft de range in 2021 volledig vernieuwd. Hiervoor heeft hij onder andere de onderscheiding van Global whisky maker of the year award. Met het maken van de 2022-range is deze uitgebreid met de 7 jaar oude Peat smoked versie.

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 42.0 Subgroep Whisky
Producent Glenturret Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top