Door naar content
HABITATION VELIER Barbados Rum 9YO 2009 Mount Gay-Last Wa***

Over dit product

Een drievoudig gedistilleerde pot still rum die nog steeds wordt geproduceerd in Barbados/Mount Gay en na 9 jaar in ex-bourbon-vaten te hebben gerijpt wordt gebotteld door Velier. Een krachtige, rijke en complexe pure single rum.

Neus: Fruit, vanille en zoete specerijen.
Smaak: Zacht en warm, fruitig en kruidig.
Afdronk: Lang en complex, fruit en specerijen.

Over de producent Habitation Velier

Port Mourant, Forsyths, Hampden en Mount Gay: Habitation Velier is 's werelds enige reeks Pure Single Rums van stills en distilleerderijen die liefhebbers over de hele wereld als een referentiepunt gebruiken.

De term Pure Single Rum definieert een rum uit een enkele distilleerderij, uitsluitend gedistilleerd in pot stills, dat wil zeggen in een traditionele discontinue alembica. Deze defenitie is afkomstig van de Gargano Rum classificatie, die inmiddels over de hele wereld wordt herkend en voornamelijk is gebaseerd op de distillatiemethode. Hoewel niet algemeen bekend, zijn Pure Single Rums de zuiverste rumsoorten van suikerriet en het bijproduct melasse.

Het idee achter het Habitation Velier-project is om de consumenten voor te lichten en de ambachtelijke distillatie, de kunst en de technieken van de distilleerder te promoten. Elke expressie, met zijn eigen unieke kenmerken, belichaamt een origineel project, een "wereldpremière" voor elke distillerderij.

De vintage Pure Single Rums zijn volledig gerijpt in een tropisch klimaat, hetgeen zorgt voor een natuurlijke, versnelde veroudering in vergelijking tot de Europese rijping, het gaat wel ten koste van de geproduceerde hoeveelheid. Alle Habitation Velier rums worden barrel proof gebotteld, zonder koude filtering en zonder toevoeging van elementen die niet afkomstig zijn van de distillatie.
 


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Barbados Alcohol 59.0 Subgroep Rum
Producent Habitation Velier Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden 2022
11 juni 2022

Whisky in Leiden 2022

Op zaterdag 11 juni 2022 zal er een nieuwe editie van Whisky in Leiden plaatsvinden.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top