Door naar content

Over dit product

Forsyths White is een unieke expressie van Worthy Park, de oudste suikerfabriek van Jamaica, die al sinds 1670 in bedrijf is, de bijbehorende distilleerderij werkt met slechts één Forsyths double retort pot still. Deze uiterst aromatische en krachtige rum is exclusief voor Habitation Velier geproduceerd met een 3 maanden durend proces voor de ontwikkeling van de gisten, gevolgd door een 3 weken durend proces voor de fermentatie. Een wereldpremière.

De rum is suikervrij, vrij van kleurstoffen en heeft een uiterst krachtig aroma.

Over de producent Habitation Velier

Port Mourant, Forsyths, Hampden en Mount Gay: Habitation Velier is 's werelds enige reeks Pure Single Rums van stills en distilleerderijen die liefhebbers over de hele wereld als een referentiepunt gebruiken.

De term Pure Single Rum definieert een rum uit een enkele distilleerderij, uitsluitend gedistilleerd in pot stills, dat wil zeggen in een traditionele discontinue alembica. Deze definitie is afkomstig van de Gargano Rum classificatie, die inmiddels over de hele wereld wordt herkend en voornamelijk is gebaseerd op de distillatiemethode. Hoewel niet algemeen bekend, zijn Pure Single Rums de zuiverste rumsoorten van suikerriet en het bijproduct melasse.

Het idee achter het Habitation Velier-project is om de consumenten voor te lichten en de ambachtelijke distillatie, de kunst en de technieken van de distilleerder te promoten. Elke expressie, met zijn eigen unieke kenmerken, belichaamt een origineel project, een "wereldpremière" voor elke distilleerderij.

De vintage Pure Single Rums zijn volledig gerijpt in een tropisch klimaat, hetgeen zorgt voor een natuurlijke, versnelde veroudering in vergelijking tot de Europese rijping, het gaat wel ten koste van de geproduceerde hoeveelheid. Alle Habitation Velier rums worden barrel proof gebotteld, zonder koude filtering en zonder toevoeging van elementen die niet afkomstig zijn van de distillatie.
 


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Jamaica Alcohol 57.0 Subgroep Rum
Producent Habitation Velier Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top