Door naar content
HABITATION VELIER Forsyths Jamaica White Rum 151 Pr.75,5%***

Over dit product

Forsyths 151 Proof White wordt gemaakt op Jamaica in de Jamaican Style, ofwel verkregen door lange fermentatie. Door zijn hoge alcoholpercentage is het niet aan te raden om deze rum puur te drinken maar te verwerken in bijvoorbeeld een cocktail of longdrink.

Geur: Heerlijke volle tonen van rijpe banaan, groene appel en citrusvruchten.
Smaak: Fruitige aroma's.
Mondgevoel: Door het hoge alcoholpercentage geeft deze rum een intense ervaring.
Afdronk: Fris met tonen van gember.

Over de producent Habitation Velier

Port Mourant, Forsyths, Hampden en Mount Gay: Habitation Velier is 's werelds enige reeks Pure Single Rums van stills en distilleerderijen die liefhebbers over de hele wereld als een referentiepunt gebruiken.

De term Pure Single Rum definieert een rum uit een enkele distilleerderij, uitsluitend gedistilleerd in pot stills, dat wil zeggen in een traditionele discontinue alembica. Deze definitie is afkomstig van de Gargano Rum classificatie, die inmiddels over de hele wereld wordt herkend en voornamelijk is gebaseerd op de distillatiemethode. Hoewel niet algemeen bekend, zijn Pure Single Rums de zuiverste rumsoorten van suikerriet en het bijproduct melasse.

Het idee achter het Habitation Velier-project is om de consumenten voor te lichten en de ambachtelijke distillatie, de kunst en de technieken van de distilleerder te promoten. Elke expressie, met zijn eigen unieke kenmerken, belichaamt een origineel project, een "wereldpremière" voor elke distilleerderij.

De vintage Pure Single Rums zijn volledig gerijpt in een tropisch klimaat, hetgeen zorgt voor een natuurlijke, versnelde veroudering in vergelijking tot de Europese rijping, het gaat wel ten koste van de geproduceerde hoeveelheid. Alle Habitation Velier rums worden barrel proof gebotteld, zonder koude filtering en zonder toevoeging van elementen die niet afkomstig zijn van de distillatie.
 


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Jamaica Alcohol 75.5 Subgroep Rum
Producent Habitation Velier Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden 2022
11 juni 2022

Whisky in Leiden 2022

Op zaterdag 11 juni 2022 zal er een nieuwe editie van Whisky in Leiden plaatsvinden.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top