Door naar content

Over dit product

Geproduceerd door middel van unieke, deels geheime methodes die sinds de 18e eeuw onveranderd zijn gebleven. Het resultaat is een distillaat met een duidelijk aromatisch profiel dat grotendeels te danken is aan een extreem hoog gehalte aan esters. Een absoluut unieke en uitzonderlijke rum, een blend van verschillende marks, allemaal met een minimale vatveroudering van 8 tropische jaren in Jamaica hetgeen gelijk staat aan een 25 jaar rijping in Europa.

Bronwater, natuurlijke gisten, 100% pot still, Tropische veroudering en suikervrij.

Proefnotities:
Neus: Intens aromatisch. Het hoge gehalte esters brengt veel rijp en gefermenteerd fruit met zich mee: groene bananen, appels, licht gefermenteerde ananas, bloemige hints en zelfs plantaardige tonen.
Smaak: De fruittonen domineren in het begin, vooral ananas en banaan springen eruit. Ook het kruidige van de eikenhouten vaten is duidelijk aanwezig, deze combineert prachtig met de exotische zoetheid van kokosnoot. Cashewnoten, houtachtige smaken op de achtergrond (die doen denken aan olijven) en een vleugje drop.
Afdronk: Heel lang en intens met citrustonen, droog en pittig.

Over de producent Hampden

Hampden Estate is één van de oudste suikerplantages van Jamaica. Gelegen in het noordwesten van Jamaica, in het gebied van Trelawny, bevindt zich de prachtige distilleerderij van Hampden. Trelawny staat historisch gezien bekend als dé Grand Cru van Jamaicaanse rum en wordt gekenmerkt door een ongelooflijke biodiversiteit. Aan de ene kant kijkt het gebied uit op de Caribische zee en de vruchtbare vlaktes in het noorden. Aan de andere kant, richting het zuiden, bevindt zich Cockpit Country: een volledig ongerept bergachtig gebied bedekt met tropisch bos en de thuisbasis van de laatst overgebleven Jamaicaanse krokodillen, verschillende inheemse vogelsoorten en de gigantische gele staartvlinder.

De distilleerderij voelt alsof je een stap terug in de tijd doet, het is onveranderd sinds de 18e eeuw. Het 'Boiling House' is gewijd aan fermentatie. Oude houten vloeren, waar tientallen kegelvormige houten vaten zich bevinden waarin de fermentatie plaastvind. Bij Hampden is fermentatie als een droom voor iedereen die de magie en het mysterie van dit proces kan begrijpen dat meel in brood veranderd, druiven in wijn en gefermenteerd suikerriet in rum. Het proces duurt tussen de 8 en 15 dagen en vindt plaats in houten kuipen. Dit gebeurt door de wilde gisten welke hier leven en zich reproduceren in de fermentatiekamers. 

In een andere deel van de distilleerderij bevinden zich Hampden's vier inconische pot stills, welke het hart vormen van de distilleerderij. Aangrenzend aan het hoofdgebouw zijn de rijpingskamers en het grote 'zwembad' waar het pure suikerriet azijn wordt geproduceerd, welke, toegevoegd aan de fermentatiefase, Hampden rum zijn unieke en onmiskenbare aromatische boeket geeft. 


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Jamaica Alcohol 60.0 Subgroep Rum
Producent Hampden Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top