Door naar content
HAYMAN'S Cordial Gin Limited Edition 0,50 ltr.

Over dit product

Hayman's Cordial Gin is gebaseerd op de luxeuze Cordial gin stijl uit de 19e eeuw. De gin is geproduceerd met hulp van historicus David T. Smith, wie onderzoek heeft gedaan naar deze vergeten stijl gin. Archieven lieten zien dat Cordian gin één van de meest luxeuze gins was van zijn tijd. In het midden van de 19e eeuw, dronken veel mensen deze zoete stijl gin, welke perfect in harmonie is met de kenmerkende smaken van cassia, kaneel en nootmuskaat. 

Proefnotities:
Neus: Jeneverbes met hinten van zoethout, citrus en engelwortel. 
Smaak: Lichtzoet met een gebalanceerde jeneverbes smaak en kruidige tonen. 
Afdronk: Lange en klassieke gin finish met een subtiele zoetheid. 

Serveersuggestie:
Heerlijk in een 'Gin Daisy'. Voeg 60ml Hayman's Cordial Gin, 10ml sinaasappellikeur, 20ml citroensap en een klein beetje soda water toe aan een tumbler glas gevuld met ijs. Garneer met een citrus twist.  

De familie Hayman is al sinds 1863 actief in de ginindustrie en het bedrijf is nog steeds familie eigendom. De betovergrootvader van de huidige directeur Christopher Hayman opende toentertijd de distilleerderij in London. Door de jaren heen heeft de familie opgetreden als beschermengel van de True English Gin stijl en gebruiken ze vandaag de dag familietechnieken en processen die generatie na generatie zijn doorgegeven. Hierdoor worden alle gins van de familie Hayman nog steeds gedistilleerd zoals ze 150 jaar geleden ook werden gedistilleerd: door middel van het traditionele tweedaagse proces.

Het smaakprofiel van alle gins van Hayman wordt bepaald doorv 10 botanicals: jeneverbes, korianderzaad, engelwortel, citroenschil, kassia, sinaasappelschil, kaneel, zoethout, iriswortel en nootmuskaat. De verhoudingen hiervan verschillen per gin. De signatuur van Hayman's is een dominante jeneverbessensmaak, een kruidig palet en sterke tonen van citrusfruit in de finish. Daarnaast kenmerken alle gins zich door complexiteit, diepte en een perfecte balans!

Christopher Hayman heeft inmiddels meer dan 40 jaar ervaring met het distilleren van gin. Zijn kinderen, Miranda en James Hayman zijn alweer de 5e generatie om de familietraditie in stand te houden. Vandaag de dag is de "Hayman family" de oudste ginproducerende familie van Engeland en bovendien één van de weinige gin producenten die ook daadwerkelijk in Londen is gevestigd. The Hayman's range bestaat uit diverse types gin van verschillende stijlen, gevormd door de evolutie en geschiedenis van gin gedurende de afgelopen 150 jaar. The core range bestaat uit de London Dry Gin, Old Tom Gin, Gently Rested Gin, Royal Dock Gin en Sloe Gin.

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 42.0 Subgroep Gin
Producent Hayman Distillers Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

DrankenbeurZ Gorinchem 2022 | Trefpunt voor slijters en wijnhandelaren
18 & 19 sep 2022

DrankenbeurZ Gorinchem 2022 | Trefpunt voor slijters en wijnhandelaren

Op zondag 18 en maandag 19 september 2022 staan wij met ons slijtersteam op de DrankenbeurZ in Gorinchem.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top