Door naar content
HAYMAN'S Gin Giftpack (Old Tom/London Dry/Sloe Gin) 3x20cl.

Over dit product

Hayman's Gin Giftpack in fraaie verpakking met 3 x 0,20 ltr. flesjes:

Old Tom: Gedistilleerd naar een origineel familierecept uit het jaar 1870. Deze Gin werd tijdens het eerste cocktail tijdperk (rond 1880) in klassieke Gincocktails zoals de Martinez en de Tom Collins gebruikt. Langzamerhand maakt deze gin zijn weg terug in de hedendaagse gin wereld. Licht gezoet en een nadrukkelijke smaak van de aanwezige 10 botanicals. Heeft een ronder en evenwichtiger karakter dan andere Ginsoorten. Het is een volledig gearomatiseerde gin met een intens aroma en een rijk en zacht afgerond palet.

London Dry: Een klassieke London Dry Gin gecreëerd door directeur Christopher Hayman, zijn 40 jarige kennis van gin en het distilleren daarvan komen tot uiting in deze gin. Gedistilleerd naar een recept van 10 botanicals. Een zorgvuldige balans van jeneverbes, koriander, sinaasappel- en citroenschil. Deze balans is van vitaal belang voor het maken van een traditionele London Dry Gin. Fris, stevig met aanwezige citroentonen. Prachtig in balans gebracht met een elegante en fijne finish.

Sloe Gin: Deze erg populaire traditionele Engelse likeur is gemaakt met Sloeberries (sleedoornbessen) naar een al lang bestaand familierecept, dat voorheen alleen gemaakt werd voor privégebruik. Sloeberries zijn een soort wilde pruimen van de sleedoorn en worden gedurende enkele maanden voorzichtig met Hayman's Gin doordrenkt voordat ze worden gemengd met natuurlijke suikers. De kleur is robijnrood. De zachte en intens bitterzoete fruitsmaken zijn kenmerkend voor dit mooie product.

De familie Hayman is al sinds 1863 actief in de ginindustrie en het bedrijf is nog steeds familie eigendom. De betovergrootvader van de huidige directeur Christopher Hayman opende toentertijd de distilleerderij in London. Door de jaren heen heeft de familie opgetreden als beschermengel van de True English Gin stijl en gebruiken ze vandaag de dag familietechnieken en processen die generatie na generatie zijn doorgegeven. Hierdoor worden alle gins van de familie Hayman nog steeds gedistilleerd zoals ze 150 jaar geleden ook werden gedistilleerd: door middel van het traditionele tweedaagse proces.

Het smaakprofiel van alle gins van Hayman wordt bepaald doorv 10 botanicals: jeneverbes, korianderzaad, engelwortel, citroenschil, kassia, sinaasappelschil, kaneel, zoethout, iriswortel en nootmuskaat. De verhoudingen hiervan verschillen per gin. De signatuur van Hayman's is een dominante jeneverbessensmaak, een kruidig palet en sterke tonen van citrusfruit in de finish. Daarnaast kenmerken alle gins zich door complexiteit, diepte en een perfecte balans!

Christopher Hayman heeft inmiddels meer dan 40 jaar ervaring met het distilleren van gin. Zijn kinderen, Miranda en James Hayman zijn alweer de 5e generatie om de familietraditie in stand te houden. Vandaag de dag is de "Hayman family" de oudste ginproducerende familie van Engeland en bovendien één van de weinige gin producenten die ook daadwerkelijk in Londen is gevestigd. The Hayman's range bestaat uit diverse types gin van verschillende stijlen, gevormd door de evolutie en geschiedenis van gin gedurende de afgelopen 150 jaar. The core range bestaat uit de London Dry Gin, Old Tom Gin, Gently Rested Gin, Royal Dock Gin en Sloe Gin.

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 36.2 Subgroep Gin
Producent Hayman Distillers Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top