Door naar content
HELLYERS ROAD Single Malt Whisky Twin Oak 0,70 ltr HELLYERS ROAD Single Malt Whisky Twin Oak 0,70 ltr HELLYERS ROAD Single Malt Whisky Twin Oak 0,70 ltr

Over dit product

Deze single malt whisky uit Tasmanië is in 2020 op de markt gebracht en combineert twee types Single Malt. Eén heeft 12 jaar gerijpt in een ex-bourbon vat, waar de ander 5 jaar heeft gerijpt in een ex-port vat. Het combineren van deze twee profielen maakt dit een prachtige en unieke Tasmaanse Single Malt ervaring.

Proefnotities:
Neus: Zoete geur van vanille.
Smaak: Sinaasappel en citrus marmelade, met daarna geroosterde winterbesjes. 
Finish: Zacht en lang, met tonen van nootmuskaat. 

De Hellyers Road Distillery bevindt zich nabij het plaatsje Burnie in het noordwesten van Tasmanië. Een uithoek in de wereld. Maar wel een uithoek waar de omgeving perfect is voor het maken van goede whisky. Zuiver water en hoge kwaliteit graan zijn hier voldoende voorhanden.

De distilleerderij is opgericht door een groep melkveehouders. Zij vernoemden de distilleerderij naar Henry Hellyer, een ontdekkingsreiziger die voor zijn werkgever (The van Diemen's Land Company) rond 1827 het noordwesten van Tasmanië in kaart bracht.

Met net zo veel geduld en vasthoudendheid als Henry Hellyer destijds, hebben zij een whisky gecreëerd die de smaak en het karakter van Tasmanië perfect weerspiegelt.

Land van herkomst Nieuw-Zeeland Alcohol 48.9 Subgroep Whisky
Producent Hellyers Road Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top