
Over dit product
De jongste eau-de-vie in deze blend rijpt 12 jaar in een Franse kelder, wat deze Armagnac een mooie complexiteit geeft. Hij wordt uitsluitend gemaakt van Ugni Blanc-druiven en door middel van dubbele distillatie. De armagnac kenmerkt zich door tonen van gedroogd fruit, vanille en gember, en een vleugje Muscatwijn in het midden van het gehemelte.
Proefnotities:
Neus: Droge abrikoos, rozijn, zoete kruiden zoals paprika en karamel
Smaak: Zijdeachtig met een vleugje karamel en ster anijs.
Afdronk: Aanhoudend en soepel.
Over de producent Janneau Armagnac
In 1851 richtte Pierre Etienne Janneau Maison Janneau op in Condom in de Armagnac regio. Vier generaties van de familie Janneau hebben het geheim van de Grand Armagnac doorgegeven van vader op zoon. Tegenwoordig is Maison Janneau één van de belangrijkste producenten op het gebied van armagnac waar de distillatie, rijping en botteling volledig plaatsvind in de regio van herkomst.
Bij Janneau wordt er sinds eind jaren 70 gebruik gemaakt van twee methodes van distilleren, namelijk via continue distillatie én double distillation. Beide distillaten worden geblend om de bekende Janneau Armagnac te verkrijgen; een kenmerk waarin Janneau zich onderscheidt ten opzichte van alle andere armagnac. Na het distilleren wordt de transparante en kristalachtige spirit in vaten van 450 liter gerijpt. Deze vaten zijn gemaakt van eikenhout uit de nabijgelegen bossen van Limousin en Monlezun. Het verouderingsproces vindt plaats in de eeuwenoude kelders van Maison Janneau.
Meer informatie over de producent
Ervaar onze spirits zelf
Festivals & Beurzen

13e editie van Whisky Festival Zuid-Nederland
Voor de 13e keer organiseert Mitra-Oirschot hét internationale Whisky Festival Zuid-Nederland die zal plaatsvinden op zondag 2 april 2023.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.