Door naar content
JANNEAU Armagnac 12YO Single Distillery 0,70 gifttube JANNEAU Armagnac 12YO Single Distillery 0,70 gifttube JANNEAU Armagnac 12YO Single Distillery 0,70 gifttube

Over dit product

De jongste eau-de-vie in deze blend rijpt 12 jaar in een Franse kelder, wat deze Armagnac een mooie complexiteit geeft. Hij wordt uitsluitend gemaakt van Ugni Blanc-druiven en door middel van dubbele distillatie. De armagnac kenmerkt zich door tonen van gedroogd fruit, vanille en gember, en een vleugje Muscatwijn in het midden van het gehemelte.

Proefnotities:                                                                                                                                                                               
Neus: Droge abrikoos, rozijn, zoete kruiden zoals paprika en karamel
Smaak: Zijdeachtig met een vleugje karamel en ster anijs.
Afdronk: Aanhoudend en soepel.

Over de producent Janneau Armagnac

In 1851 richtte Pierre Etienne Janneau, Maison Janneau op in de Franse armagnac regio Condom. Vier generaties van de familie Janneau hebben het geheim van de Grand Armagnac doorgegeven om tot op de dag van vandaag dezelfde kwaliteit te kunnen hanteren. Tegenwoordig is Maison Janneau één van de belangrijkste producenten op het gebied van armagnac waar de distillatie, rijping en botteling volledig plaatsvindt in de regio van herkomst.

Bij Janneau wordt er sinds eind jaren 70 gebruik gemaakt van twee methodes van distilleren, namelijk via continue distillatie én double distillation. Beide distillaten worden geblend om de bekende Janneau Armagnac te verkrijgen; een kenmerk waarin Janneau zich onderscheidt ten opzichte van alle andere armagnac. Na het distilleren wordt de transparante en kristalachtige spirit in vaten van 450 liter gerijpt. Deze vaten zijn gemaakt van eikenhout uit de nabijgelegen bossen van Limousin en Monlezun. Het verouderingsproces vindt plaats in de eeuwenoude kelders van Maison Janneau. 


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Frankrijk Alcohol 40.0 Subgroep Armagnac
Producent Janneau Armagnac Groep Gedistilleerd Kleur Amber

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top