Door naar content
JANNEAU Armagnac 25YO Single Distillery 0,70 gifttube JANNEAU Armagnac 25YO Single Distillery 0,70 gifttube JANNEAU Armagnac 25YO Single Distillery 0,70 gifttube

Over dit product

Deze 25 jaar oude Armagnac uit het Single Distillery-assortiment van Janneau wordt uitsluitend gemaakt met Ugni Blanc-druiven en geproduceerd door middel van dubbele distillatie. Het is de oudste Armagnac in het 'core range' assortiment van Janneau. Door de lange rijping geeft de Armagnac een zeldzame complexiteit met zijdezachte tonen van eiken en fruit. 

Proefnotities:                                                                                                                                                                               
Neus: Sap, dennenboom, pepermunt, kamfer, gentiaan, rood fruit zoals zwarte bessen en bramen                                                  
Smaak: Complex, rond met grote lengte, rozijn, sigaar, vanille, tonka boon, chocolade, sandelhout noten.
Afdronk: Aanhoudend met elegante tonen van eikenhout. 
 

Over de producent Janneau Armagnac

In 1851 richtte Pierre Etienne Janneau Maison Janneau op in Condom in de Armagnac regio. Vier generaties van de familie Janneau hebben het geheim van de Grand Armagnac doorgegeven van vader op zoon. Tegenwoordig is Maison Janneau één van de belangrijkste producenten op het gebied van armagnac waar de distillatie, rijping en botteling volledig plaatsvind in de regio van herkomst. 

Bij Janneau wordt er sinds eind jaren 70 gebruik gemaakt van twee methodes van distilleren, namelijk via continue distillatie én double distillation. Beide distillaten worden geblend om de bekende Janneau Armagnac te verkrijgen; een kenmerk waarin Janneau zich onderscheidt ten opzichte van alle andere armagnac. Na het distilleren wordt de transparante en kristalachtige spirit in vaten van 450 liter gerijpt. Deze vaten zijn gemaakt van eikenhout uit de nabijgelegen bossen van Limousin en Monlezun. Het verouderingsproces vindt plaats in de eeuwenoude kelders van Maison Janneau. 


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Frankrijk Alcohol 43.0 Subgroep Armagnac
Producent Janneau Armagnac Groep Gedistilleerd Kleur Amber

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

13e editie van Whisky Festival Zuid-Nederland
02 april 2023

13e editie van Whisky Festival Zuid-Nederland

Voor de 13e keer organiseert Mitra-Oirschot hét internationale Whisky Festival Zuid-Nederland die zal plaatsvinden op zondag 2 april 2023.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top