Door naar content
JANNEAU Armagnac VS 0,70 ltr

Over dit product

Janneau Armagnac V.S. is een blend van eaux-de-vie gedistilleerd van witte wijn geproduceerd in de twee belangrijkste wijn regio's van de Appelatión Contrôlée: Bas-Armagnac en Tenaréze. De jongste armagnac in deze blend heeft minimaal 2 jaar gerijpt en de oudste maximaal 10 jaar. 

Proefnotities:
Neus: extreem fris, fruitig met tonen van jonge pruimen.
Smaak: Houtachtige tonen komen naar boven in combinatie met chocolade.
Afdronk: Aanhoudend met tonen van hout.

Over de producent Janneau Armagnac

In 1851 richtte Pierre Etienne Janneau Maison Janneau op in Condom in de Armagnac regio. Vier generaties van de familie Janneau hebben het geheim van de Grand Armagnac doorgegeven van vader op zoon. Tegenwoordig is Maison Janneau één van de belangrijkste producenten op het gebied van armagnac waar de distillatie, rijping en botteling volledig plaatsvind in de regio van herkomst. 

Bij Janneau wordt er sinds eind jaren 70 gebruik gemaakt van twee methodes van distilleren, namelijk via continue distillatie én double distillation. Beide distillaten worden geblend om de bekende Janneau Armagnac te verkrijgen; een kenmerk waarin Janneau zich onderscheidt ten opzichte van alle andere armagnac. Na het distilleren wordt de transparante en kristalachtige spirit in vaten van 450 liter gerijpt. Deze vaten zijn gemaakt van eikenhout uit de nabijgelegen bossen van Limousin en Monlezun. Het verouderingsproces vindt plaats in de eeuwenoude kelders van Maison Janneau. 


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Frankrijk Alcohol 40.0 Subgroep Armagnac
Producent Janneau Armagnac Groep Gedistilleerd Kleur Amber

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Horecava
09 jan 2023 - 12 jan 2023

Horecava

Van maandag 9 januari 2023 tot en met donderdag 12 januari 2023 vindt de nieuwe editie van Horecava plaats in RAI Amsterdam.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top