Door naar content
KAVALAN Single Cask ex Bourbon 8YO The Netherlands 0,70 ltr KAVALAN Single Cask ex Bourbon 8YO The Netherlands 0,70 ltr

Over dit product

Exclusief voor de Nederlandse markt, is deze tropische 8-jarige whisky van Taiwanese Kavalan gebotteld op een vatsterkte van 51,6%. De whisky heeft zijn rijpingsperiode uitgezeten in een uitstekend bourbonvat. Het romige en tropische waar Kavalan bekend om staat wordt uitstekend vergezeld door de zachte tonen van vanille en kokos van het bourbonvat. Een ware parel van whisky, zoals we wel gewend zijn van Kavalan. 

Vat nummer B150723030A
Vat nummer #B150723030A is, in samenspraak met de master distiller van Kavalan Whisky, speciaal geselecteerd voor de Nederlandse markt. Dit vat betreft een ex bourbonvat, waar de whisky 8 jaar op heeft gerijpt om vervolgens op een vatsterkte van 51,6% te worden gebotteld. Het vat is geselecteerd vanwege zijn onderscheidende karakter en uitstekende kwaliteit. De uitkomst van het vat bestaat uit 161 flessen, waarbij de whisky vanzelfsprekend zijn natuurlijke kleur heeft behouden en er geen sprake is van koude filtratie.

Proefnotities:  
Neus: Zuivere en zachte aroma’s van tropisch fruit, vanille en kokos. 
Smaak: Complex en zijdezacht, een goede balans tussen de zoete en zachte vanille en tropische specerijen.   
Afdronk: Lange en gebalanceerde afdronk met tonen van honing en karamel.  

Kavalan is de nummer één whiskyproducent van Taiwan en de enige whiskystokerij in familiebezit. Kavalan ontleent zijn naam aan een oude stam uit de provincie Yilan, in het noordoosten van Taiwan, waar ook de distilleerderij zich bevindt. Het zuivere water en de frisse lucht maken dit deel van het subtropische eiland Taiwan tot de ideale omgeving voor de productie van whisky. De distilleerderij is bekroond met meer dan 270 gouden awards, 8x de wereld whisky winnaar van het jaar en 4x de Spirits Producers of the Year.

Kavalan whisky is wereldwijd in 68 landen verkrijgbaar en nu ook in Nederland. Wij zijn dan ook als De Monnik Dranken trots dat wij de exclusieve importeur voor deze bijzondere Taiwanese whisky in Nederland mogen zijn.

Land van herkomst Taiwan Alcohol 51.6 Subgroep Whisky
Producent Kavalan Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top