Door naar content
KAVALAN Single Cask Port Cask 11YO The Netherlands 0,70 ltr KAVALAN Single Cask Port Cask 11YO The Netherlands 0,70 ltr KAVALAN Single Cask Port Cask 11YO The Netherlands 0,70 ltr

Over dit product

De Monnik Dranken heeft samen met het Taiwanese whiskymerk Kavalan een prachtige single cask botteling geselecteerd. Exclusief voor de Nederlandse markt, is deze tropische 11-jarige whisky gebotteld op een vatsterkte van 56,3%. 

‘ๅ‡่กก’ betekent gebalanceerd in het Taiwanees, en dat is exact wat deze botteling identificeert. Het romige mondgevoel, de tonen van amandel en het algehele florale karakter zijn perfect in balans met elkaar. Het subtropische klimaat in Taiwan, waar hitte en een hoge luchtvochtigheid samen komen met de wind vanaf de zee en bergen, geeft deze botteling het fruitige karakter waar Kavalan zo bekend omstaat. De rijping op Port-vaten geeft de whisky tonen van chocolade en noten.
 

Vat nummer O100929029A
Vat nummer #O100929029A is, in samenspraak met de master distiller van Kavalan Whisky, speciaal geselecteerd voor de Nederlandse markt. De whisky heeft gerijpt op Port-vaten, is 11 jaar oud en is op een vatsterkte van 56,3% gebotteld. Uit het vat zijn 168 flessen gekomen en vanzelfsprekend heeft de whisky haar natuurlijke kleur behouden en is deze niet koud gefiltreerd.

Proefnotities:
Neus: tonen van abrikoos en noten als amandel en macadamia.
Smaak: vettig en intens. De amandel komt weer naar boven omhuld met een laagje acaciahoning.
Afdronk: lang en ruw. Zeer goed uitgebalanceerd met een bloemig karakter waarbij gekonfijt fruit naar boven komt.

Kavalan is de nummer één whiskyproducent van Taiwan en de enige whiskystokerij in familiebezit. Kavalan ontleent zijn naam aan een oude stam uit de provincie Yilan, in het noordoosten van Taiwan, waar ook de distilleerderij zich bevindt. Het zuivere water en de frisse lucht maken dit deel van het subtropische eiland Taiwan tot de ideale omgeving voor de productie van whisky. De distilleerderij is bekroond met meer dan 270 gouden awards, 8x de wereld whisky winnaar van het jaar en 4x de Spirits Producers of the Year.

Kavalan whisky is wereldwijd in 68 landen verkrijgbaar en nu ook in Nederland. Wij zijn dan ook als De Monnik Dranken trots dat wij de exclusieve importeur voor deze bijzondere Taiwanese whisky in Nederland mogen zijn.

Land van herkomst Taiwan Alcohol 56.3 Subgroep Whisky
Producent Kavalan Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top