Over deze wijn
De vergisting van de cabernet franc-druiven duurt 2 tot 3 weken in temperatuurgecontroleerde vaten, waarbij de most dagelijks wordt rondgepompt. Vervolgens rijpt de jonge wijn nog 12 maanden in vaten van Frans eikenhout. Het resultaat is een a-typische chinon, waarbij de tonen van vanille en houtrijping goed naar boven komen.
De wijngaarden van dit domaine gaan terug tot de jaren 1850. Ook toen al werd het domaine geleid door de familie Soudais waarvan nu de 6e generatie, Bruno Sourdais aan het hoofd staat. De wijngaarden liggen in een drieal gemeentes: Chinon, Panzoult en Crevant-le-Coteaux en beslaan in totaal 55 ha, waarvan 4/5 op zuidhellingen liggen en 1/4 in de vlakte.
De gemiddelde leeftijd van de cabernet franc wijnstrokken (hier 'breton' genoemd) is meer dan 30 jaar oud, maar er zijn ook een aantal stokken van 80 jaar oud. Het terroir bestaat voor het grootste deel uit klei en vuursteen maar er zijn ook delen met een kalkbodem.
Door de moderne apparatuur kan men de vinificatie uitstekend beheersen, maar Bruno hecht ook veel waarde aan traditie. De wijnen ouderen in eikenhouten fusten in de prachtige tufstenen kelders waar de temperatuur nooit hoger wordt dan 12°C.
Charcuterie, (gebraden) gevogelte
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden 2025
Op zaterdag 24 mei 2025 wordt de Hooglandse Kerk in Leiden omgetoverd tot een paradijs voor whiskyliefhebbers. Tijdens dit eendaagse festival (meerdere sessies) kunnen bezoekers tussen 13:00 en 22:00 uur kennismaken met een breed scala aan whisky's uit binnen- en buitenland. Ook De Monnik Dranken is aanwezig met een selectie bijzondere whisky's uit ons assortiment.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.