Door naar content

Over deze wijn

Diep karmijnrood.

De neus is rijk en complex, met tonen van donkere bessen, zoete specerijen (vanille, kaneel) en een vleugje gebrande aroma´s.

In de mond is de wijn genereus en zijdezacht, vol van smaak en heel rond van structuur. De afdronk is lang en kruidig.

Klassieke, licht houtgerijpte Médoc met een duidelijke cabernet-dominantie.

Domaines Barons de Rothschild (Lafite) is een groep wijngoederen, met als basis het wereldberoemde Château Lafite Rotschild, dat zelfs in de 18e eeuw al werd beschouwd als de beste wijngaard van Bordeaux.

In de loop der jaren kwamen er meer wijndomeinen bij, eerst in Bordeaux zelf en vervolgens in Chili (Viña Los Vascos) en in de Corbières (Château d'Aussières). Al deze wijngoederen worden met dezelfde zorg en toewijding beheerd en telkens staat de elegante, verfijnde stijl van de wijnen voorop.

Om ook te voldoen aan de vraag naar Bordeaux in een bescheiden prijsklasse die toch met de kenmerkende Lafite-zorg is gemaakt, is er de Collection: fraaie, elegante, karaktervolle Bordeaux-wijnen die het etiket Légende dragen.

Land van herkomst Frankrijk Druiven Cabernet sauvignon Appellation Médoc Alcohol 13.5 Smaak Stevig Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Collections Barons de Rothschild (DBR Lafite) Jaargang 2017 Serveertemperatuur 16 - 18 °C Houtlagering 50% is houtgerijpt. Groep Wijnen Gerechten Gegrild rood vlees, lamsvlees en gerijpte kazen.

Ervaar onze wijnen zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top