Door naar content
LOGIS DE LA BOUCHARDIERE Chinon

Over deze wijn

Deze Chinon heeft een korte rijping van 6 maanden gehad. De wijn is zowel rond als aromatisch, stevig maar toch elegant. Met rijpe tannines en een lange afdronk.

De Wijngaarden van dit domaine gaan terug tot de jaren 1850. Ook toen al werd het domaine geleid door de familie Soudais waarvan nu de 6e generatie, Bruno Sourdais aan het hoofd staat. De wijngaarden liggen in een 3-tal gemeentes, Chinon, Panzoult en Crevant-le-Coteaux, en beslaan in totaal 55 ha, waarvan 4/5 op zuidhellingen liggen en 1/4 in de vlakte.

De gemiddelde leeftijd van de cabernet franc wijnstrokken (hier 'breton' genoemd) is meer dan 30 jaar oud, maar er zijn ook een aantal stokken van 80 jaar oud. Het terroir bestaat voor het grootste deel uit klei en vuursteen maar er zijn ook delen met een kalkbodem.

Door de moderne apparatuur kan men de vinificatie uitstekend beheersen. Maar Bruno hecht ook veel waarde aan traditie. De wijnen ouderen in eikenhouten fusten in de prachtige tufstenen kelders waar de temperatuur nooit hoger wordt dan 12 gr.celcius.

Land van herkomst Frankrijk Druiven Cabernet franc Jaargang 2019 Serveertemperatuur 12 - 14 °C Houtlagering 6 maanden op barrique Groep Wijnen Gerechten Charcuterie, gebraden gevogelte, kalfs en rundvlees.
Wijnhuis Logis de la Bouchardière Appellation Chinon Alcohol 13.0 Smaak Kruidig Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

The Art of Drinks wegens succes terug in 2022!
29 okt 2022 - 31 okt 2022

The Art of Drinks wegens succes terug in 2022!

Na het grote succes tijdens de lancering in 2021 zal het evenement The Art of Drinks ook in 2022 weer plaatsvinden in de Gashouder Amsterdam.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top