Door naar content
LOGIS DE LA BOUCHARDIERE Chinon

Over deze wijn

Deze Chinon heeft een korte rijping van 6 maanden gehad. De wijn is zowel rond als aromatisch, stevig maar toch elegant. Met rijpe tannines en een lange afdronk.

De wijngaarden van dit domaine gaan terug tot de jaren 1850. Ook toen al werd het domaine geleid door de familie Soudais waarvan nu de 6e generatie, Bruno Sourdais aan het hoofd staat. De wijngaarden liggen in een drieal gemeentes: Chinon, Panzoult en Crevant-le-Coteaux en beslaan in totaal 55 ha, waarvan 4/5 op zuidhellingen liggen en 1/4 in de vlakte.

De gemiddelde leeftijd van de cabernet franc wijnstrokken (hier 'breton' genoemd) is meer dan 30 jaar oud, maar er zijn ook een aantal stokken van 80 jaar oud. Het terroir bestaat voor het grootste deel uit klei en vuursteen maar er zijn ook delen met een kalkbodem.

Door de moderne apparatuur kan men de vinificatie uitstekend beheersen, maar Bruno hecht ook veel waarde aan traditie. De wijnen ouderen in eikenhouten fusten in de prachtige tufstenen kelders waar de temperatuur nooit hoger wordt dan 12°C. 

Land van herkomst Frankrijk Druiven Cabernet franc Jaargang 2019 Serveertemperatuur 12 - 14 °C Houtlagering 6 maanden op barrique Groep Wijnen Gerechten

Charcuterie, gebraden gevogelte, kalfs en rundvlees.

Wijnhuis Logis de la Bouchardière Appellation Chinon Alcohol 13.0 Smaak Kruidig Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
05 & 06 sep 2023

Perfect Serve Barshow

Get ready for the return of the BIGGEST cocktail Professional event of the year!

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top