Door naar content

Over deze wijn

Carmenère is de signatuurdruif van Chili. En in de wijngaard van Los Vascos doet dit laat-rijpende ras het bijzonder goed. Reden genoeg voor een Grande Réserve Carmenère. Deze wijn heeft 12 maand op Frans eiken (20% nw) gerijpt. De houten vaten, waaronder een groot deel barriques, zijn afkomstig van de eigen kuiperij van Château Lafite-Rotschild.

Diep purper van kleur.

In de geur van deze prachtige wijn zijn aanvankelijk aroma's van kers, braam, granaatappel en pruim te vinden, daarna komt de rode en zwarte peper, zwarte olijf, gegrilde groente, kaneel, cederhout en gerookte chilipeper.

In de mond komen de tonen van bittere chocola en kersenliqueur naar voren. De tannines zijn soepel en aangenaam en geven de wijn lengte. Alle kenmerken van dit druivenras en het terroir komen in deze wijn tot uitdrukking.

Sinds 1988 maakt Los Vascos deel uit van de Domaindes Barons de Rothschild (Lafite), een groep wijnhuizen onder leiding van het befaamde Château Lafite-Rothschild in Bordeaux.

De wijngaarden liggen op ruim 120 meter hoogte en op ca. 40 kilometer van de Stille Oceaan. Wind van zee tempert de hitte tijdens de zomermaanden en 's winters is het gebied vrij van vorst. Door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aromapotentieel te ontwikkelen.

Dankzij een ultramodern 'klimaat-monitoring-systeem' is men voortdurend op de hoogte van waterhuishouding, luchtvochtigheid en temperatuur rond de wijnstokken.

Land van herkomst Chili Druiven Carmenère Appellation Colchagua Valley Alcohol 14.5 Smaak Stevig Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Los Vascos (DBR Lafite) Jaargang 2018 Serveertemperatuur 16 - 18 °C Houtlagering 12 maand Frans eiken, w.v. 20% nieuw Groep Wijnen Gerechten Gegrild (gekruid) rund en lamsvlees, wild, belegen kaas.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

19 & 20 sep 2021

DrankenbeurZ 2021

De DrankenbeurZ vindt plaats op 19 en 20 september 2021 in de Evenementenhal in Gorinchem.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top