Over dit product
Mars Komagatake Limited Edition 2020 is een Single Malt van de Mars Shinshu distilleerderij, gelegen in de Nagano regio, in de Japanse Alpen. Deze expressie is een blend van ex-bourbon vaten, welke hebben gerijpt in het pakhuis van de Shinshu distilleerderij, maar liefst 800 meter boven zeeniveau. De Single Malt Komagatake Limited Edition reeks zijn whisky's welke ze bij Mars zien als het ideale profiel voor de toekomstige stijl van Single Malt. De typische karakteristieken van Komagatake vind je terug in deze variant: elegant, rijk en olieachtig.
Proefnotities:
Neus: Pruimenjam, acacia honing en vanille.
Smaak: Delicaat met tonen van sinaasappel en cacao.
Afdronk: Elegant en subtiel.
In Japan wordt al bijna een eeuw lang whisky gemaakt. De heren Masataka Taketsuru en Shinjiro Torii worden gezien als de grondleggers van de Japanse whiskyindustrie. In opdracht van de Japanse overheid brachten zij begin vorige eeuw een werkbezoek aan Schotland. Hier maakten zij zich de kunst van het distilleren meester. Deze kennis namen zij mee naar Japan om hier vervolgens op dezelfde wijze als in Schotland, whisky te produceren.
Japan behoort samen met Schotland, Ierland, Amerika en Canada tot de grote ('Big Five') whiskyproducerende landen. In de beginperiode werden voornamelijk grote hoeveelheden blended whisky's gemaakt. Tegenwoordig staat Japan vooral bekend om de uitstekende kwaliteit van de whisky's. Het is niet voor niets dat Japan hoge ogen gooit op de bekende internationale whisky competities. Op dit moment telt Japan elf werkende distilleerderijen. De meeste hiervan zijn te vinden op het hoofdeiland van Japan: Honshu. De Mars Shinshu Distillery is daar één van.
Bij de Mars Shinshu Distillery wordt alleen in de wintermaanden whisky geproduceerd. Hierdoor is de oplage beperkt en richtte men zich volledig op de Japanse whiskymarkt. Door de toenemende populariteit van Japanse whisky's in met name Europa en Amerika wordt Mars whisky nu ook naar het buitenland geëxporteerd.
Ervaar onze spirits zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.