Over deze wijn
Een indrukwekkende Gran Reserva, waarvan er slechts 6.600 flessen (22 vaten) gemaakt zijn. Deze blend van tempranillo (50%), graciano (25%), garnacha (15%), mazuelo (10%) heeft een vatlagering ondergaan van 30 maanden in en vervolgens een flesrijping van minimaal 60 maanden. Het resultaat is een intens geurende wijn, met in de neus tonen van rijp donker fruit, balsamico, kruidnagel en laurier. In de mond prachtig in balans, met een fijne zuurgraad, gepolijste tannines en een prachtige finale.
Over het wijnhuis Bodegas Montecillo
De Bodegas Montecillo is gesitueerd in de wereldberoemde Denominación de Origen Calificada, Rioja. De Bodegas is eigendom van de familie Osborne en bestaat al sinds 1874 en is daarmee één van de oudste Spaanse wijnbedrijven en het op één na oudste wijnbedrijf in de Rioja Alta. Voor meer dan 140 jaar is Bodegas Montecillo een familiebedrijf waar de traditie en de liefde voor wijn maken, de basis vormen voor het succes en vakmanschap van het wijnbedrijf. De wijn kan worden omschreven als een schoolvoorbeeld van de oude Rioja stijl.
De letterlijke vertaling van Montecillo is "kleine heuvel". Wat een eerbetoon is aan de eerste terroirs van Montecillo die tot op de dag van vandaag op kleine zonnige heuvels liggen in de Rioja Alta. Het vakmanschap en de unieke tradities van het wijnbedrijf werden doorgegeven van vader op zoon tot en met 1973 toen de Navajas familie het bedrijf verkocht aan Osborne. Momenteel wordt de scepter nog steeds gezwaaid door Osborne, echter zijn de tradities van de bodegas en het gevoel voor vakmanschap niet verloren gegaan. Net als zo'n 140 jaar geleden zijn de familiare fundamenten, gevoel voor vakmanschap en de liefde voor wijn, de basis voor het maken van de grote Montecillo wijnen. Momenteel is Rocio Osborne, de zesde generatie van de Osborne familie, de trotse en gepassioneerde brand ambassador van de bodegas.
Meer informatie over het wijnhuis
Pulled pork, gestoofde kalfswang en oude kazen
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.