Door naar content
MONTECILLO 22 Barricas kist 3x0,75 ltr.

Over deze wijn

Een indrukwekkende Gran Reserva, waarvan er slechts 6.600 flessen (22 vaten) gemaakt zijn. Deze blend van tempranillo (50%), graciano (25%), garnacha (15%), mazuelo (10%) heeft een vatlagering ondergaan van 30 maanden in en vervolgens een flesrijping van minimaal 60 maanden. Het resultaat is een intens geurende wijn, met in de neus tonen van rijp donker fruit, balsamico, kruidnagel en laurier. In de mond prachtig in balans, met een fijne zuurgraad, gepolijste tannines en een prachtige finale. 

Over het wijnhuis Bodegas Montecillo

De Bodegas Montecillo is gesitueerd in de wereldberoemde Denominación de Origen Calificada, Rioja. De Bodegas is eigendom van de familie Osborne en bestaat al sinds 1874 en is daarmee één van de oudste Spaanse wijnbedrijven en het op één na oudste wijnbedrijf in de Rioja Alta. Voor meer dan 140 jaar is Bodegas Montecillo een familiebedrijf waar de traditie en de liefde voor wijn maken, de basis vormen voor het succes en vakmanschap van het wijnbedrijf. De wijn kan worden omschreven als een schoolvoorbeeld van de oude Rioja stijl.

De letterlijke vertaling van Montecillo is "kleine heuvel". Wat een eerbetoon is aan de eerste terroirs van Montecillo die tot op de dag van vandaag op kleine zonnige heuvels liggen in de Rioja Alta. Het vakmanschap en de unieke tradities van het wijnbedrijf werden doorgegeven van vader op zoon tot en met 1973 toen de Navajas familie het bedrijf verkocht aan Osborne. Momenteel wordt de scepter nog steeds gezwaaid door Osborne, echter zijn de tradities van de bodegas en het gevoel voor vakmanschap niet verloren gegaan. Net als zo'n 140 jaar geleden zijn de familiare fundamenten, gevoel voor vakmanschap en de liefde voor wijn, de basis voor het maken van de grote Montecillo wijnen. Momenteel is Rocio Osborne, de zesde generatie van de Osborne familie, de trotse en gepassioneerde brand ambassador van de bodegas.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Spanje Druiven TempranilloGracianoGarnachaMazuelo Appellation Rioja Alcohol 13.5 Smaak Droog Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Bodegas Montecillo Jaargang 2015 Serveertemperatuur 16 - 18 ยบC Houtlagering 30 maanden op Frans eikenhouten vaten Groep Wijnen Gerechten

Pulled pork, gestoofde kalfswang en oude kazen

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot โ€˜The place to beโ€™ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top