Over deze wijn
Deze wijn met prachtig etiket is een limited edition, speciaal geproduceerd om het 150-jarig bestaan van Montecillo te vieren. De wijn bestaat voor 85% uit tempranillo en 15% graciano. De wijnen worden apart vergist, maar beiden hebben een schilweking van 3 weken ondergaan. De tweede fermentatie vond spontaan plaats in ondergrondse tanks. Ook de rijping vond apart plaats, 20 maanden op houten vaten, deels Frans eikenhout. Na het blenden rijpt de wijn nog minimaal 8 maanden op fles.
De wijn heeft een helderrode kersachtige kleur en intense aroma's van rijpe pruimen en minerale tonen, die worden gecomplementeerd met tonen van rijp fruit, vanille en geintegreerde houttonen. De smaak is in balans, de soepele tanninnes ondersteunen de mooie fruittonen. De graciano zorgt voor meer zuren in de wijn in vergelijking met de reguliere Crianza, maar ook voor een mooie langs afdronk.
Over het wijnhuis Bodegas Montecillo
De Bodegas Montecillo is gesitueerd in de wereldberoemde Denominación de Origen Calificada, Rioja. De Bodegas is eigendom van de familie Osborne en bestaat al sinds 1874 en is daarmee één van de oudste Spaanse wijnbedrijven en het op één na oudste wijnbedrijf in de Rioja Alta.
Voor meer dan 140 jaar is Bodegas Montecillo een familiebedrijf waar de traditie en de liefde voor wijn maken, de basis vormen voor het succes en vakmanschap van het wijnbedrijf. De wijn kan worden omschreven als een schoolvoorbeeld van de oude Rioja stijl.
De letterlijke vertaling van Montecillo is "kleine heuvel". Wat een eerbetoon is aan de eerste terroirs van Montecillo die tot op de dag van vandaag op kleine zonnige heuvels liggen in de Rioja Alta.
Het vakmanschap en de unieke tradities van het wijnbedrijf werden doorgegeven van vader op zoon tot en met 1973 toen de Navajas familie het bedrijf verkocht aan Osborne. Momenteel wordt de scepter nog steeds gezwaaid door Osborne, echter zijn de tradities van de bodegas en het gevoel voor vakmanschap niet verloren gegaan. Net als zo'n 140 jaar geleden zijn de familiare fundamenten, gevoel voor vakmanschap en de liefde voor wijn, de basis voor het maken van de grote Montecillo wijnen. Momenteel is Rocio Osborne, de zesde generatie van de Osborne familie, de trotse en gepassioneerde brand ambassador van de bodegas.
Meer informatie over het wijnhuis
Breed inzetbaar, onder andere bij wild, rundvlees, charcuterie, kazen.
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.